– Vi vil lære mye fra UEFA Youth League

Det er ikke bare Jürgen Klopps menn som skal ut i Europa i år.

2. sep 2017 kl 11.43 Arild Skjæveland

Da Liverpool slo ut Hoffenheim, var det ikke bare førstelaget som kvalifiserte seg til Champions League. Også Steven Gerrard sine gutter skal ut i Europa - og delta i UEFA Youth League.

U18 laget - denne gang som U19 - skal møte de samme tre klubbene som førstelaget. Spartak Moskva, Sevilla og Maribor.

– Du får spilt mot ulike taktikker og formasjoner. Helt ulike spillestiler. Vi møter et spansk lag som spiller teknisk fotball, og et lag som Maribor som muligens spiller langt. Vi vet ikke enda, men disse guttene skal være forberedt, sier Steven Gerrard til Liverpoolfc.com.

– Vi er Liverpool Football Club, så disse kampene handler også om oss. Det gir guttene mulighet til å reise med førstelaget og se hvordan de oppfører seg. Det gir litt press også, fordi alle vil se at akademiet leverer resultater. Det er et press vi ser frem til.

Glad for å være tilbake

Det er under 11 dager til Liverpool tar imot Sevilla på Anfield.

– Det er en fantastisk mulighet for U19-laget å få den europacuperfaringen mot toppklubber, men for klubben som helhet, handler det om førstelaget og Jürgen Klopp. Jeg synes kampen mot Hoffenheim var veldig imponerende, og de det de fortjente etter alt det harde arbeidet. Ikke bare den kvelden, men over de siste 12 månedene, sier 37-åringen.

– Jeg er glad på Jürgen og guttenes vegne. Alle på akademiet gleder seg veldig.

Forrige sesongs UEFA Youth League ble vunnet av Red Bull Salzburg, som slo Benfica i finalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]