The Telegraph:– Vurderer å flytte Liverpool-kamp til julaften

I så fall vil det bli den andre kampen i historien.

27. sep 2017 kl 20.52 Arve Corneliussen

Arsenal – Liverpool er i utgangspunktet satt opp lille julaften, men kan flyttes fordi julaften i år faller på en søndag, skriver The Telegraph.

Årsaken er TV-rettighetene i England. Sky Sports kommer, ifølge avisen, sannsynligvis til å velge Arsenal – Liverpool som hovedkamp i deres «Super Sunday»-satsing. TV-kanalen har rettighetene til én lørdagskamp og to søndagskamper, mens BT Sports har rettighetene til én lørdagskamp.

«Med mindre Sky er klare til å gi slipp på to kamper – noe du ikke kan forvente at de skal gjøre når de betaler £11m per kamp under den nåværende avtalen – har de ikke noe annet valg enn å sende kamper på julaften», skriver Telegraph.

Den eneste kampen spilt på julaften i Premier League-æraen var mellom Leeds og Manchester United i 1995. Også på en søndag. Siden har 24. desember bare falt på en søndag i 2000 og 2006, men datoen ble da unngått å spille på. Da kunne Sky Sports heller vise kamper dagen før, men dette skal være umulig under den nåværende avtalen.

Skulle kampen på Emirates bli flyttet, kan det også medføre at Boxing Day-kampen mot Swansea flyttes til 27. desember, skriver avisen.

Spirit of Shankly skriver også om den mulige kampflyttingen på deres nettsider. De melder at både Arsenal og politiet har blitt spurt om det kan la seg gjøre å arrangere en kamp denne datoen. De er langt fra fornøyd med forslaget, og mener at det spesielt vil påvirke bortesupportere som kan ende opp med å være på reisefot på Christmas Day.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]