– Alle må ofre seg for laget

Adam Lallana ser store likheter mellom Mauricio Pochettino og Jürgen Klopps måte å tenke fotball.

17. mar 2017 kl 22.21 Arild Skjæveland

Adam Lallana er inne i sin tredje sesong på Anfield. Før han kom til Liverpool, spilte han under Mauricio Pochettino i Southampton.

– Det var ikke nok å bare være teknisk begavet. Han krevde også at du jobbet hardt, og dersom du var god teknisk i tillegg så var det topp. Du måtte løpe, og være i bedre fysisk stand enn det andre laget - men også løpe når du ikke hadde sjanse til å nå ballen, slik at noen andre på laget kunne vinne den tilbake når motstanderen slo neste pasning, sier han om sin gamle sjef i et intervju med Telegraph.

– Du måtte ofre deg for laget, og slik var moralen. Det er veldig likt under Jürgen Klopp her. Han ønsker at spillerne skal ofre seg for laget, legger han til.

HARDTARBEIDENDE:
HARDTARBEIDENDE:  Adam Lallana, her fra dagens trening på Melwood.

28-åringen er begeistret for den fotballfilosofien.

– Det sender ut en bra melding til resten av laget, og det er en god følelse. Du kan ikke bare skru det av og på. Når manageren kommer inn kan han ikke bare si «dette er noe jeg vil gjøre». Det er noe som må komme over tid. Vi hadde det definitivt i Southampton. Jeg kan se at Tottenham har det, og vi har det slik her i Liverpool.

– Nå synes jeg at en takling eller ballvinning høyt oppe i banen er en like god følelse som å skape et mål for noen andre. Fotballen har forandret seg de siste tre-fire årene, med måten lag ønsker å presse og vinne ballen nærmere motstanderens mål. Jeg tror det blir stilt høyere krav for alle i laget.

– Vi kan ikke lenger si «ok, vi har en spiller som er veldig teknisk begavet, han vil score 20 mål, så han trenger ikke jobbe så hardt». Alle må legge ned en innsats.

I februar signerte han en ny kontrakt, som binder han til Anfield frem til sommeren 2021.

– Jeg ville elske å vinne noen troféer med Liverpool, og gjøre noe spesielt med England. Det å tape Europa League-finalen forrige sesong… Hver gang det blir tema, føler jeg «åh, så nære noe». Troféskapet mitt består kun av Johnstone’s Paint Trophy med Southampton i 2010, sier midtbanespilleren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]