Angrer ikke på Liverpool-oppholdet

Iago Aspas fikk en kort karriere på Anfield, men er glad for erfaringen.

3. apr 2017 kl 18.03 Marius Rabben

Den spanske angriperen, som hadde draktnummer 9 under sølvsesongen 2013–2014, startet kun seks ganger totalt for Liverpool, fem i Premier League, etter å ha blitt hentet fra barndomsklubben Celta Vigo.

I lyseblått hadde Aspas vært sentral i opprykket til La Liga i 2012, og han noterte seg også for et tosifret antall scoringer på øverste nivå før de helrøde kom på banen.

Ville spille i en annen liga

– Det er alltid vanskelig å forlate hjemmet sitt. Det er ikke bare klubben jeg elsker, jeg har også familien min her, vennene mine, men det var en veldig god mulighet for meg, forklarer spissen til Sky Sports.

– Jeg ønsket erfaringen av å spille i en annen liga, spesielt i Premier League. Å kunne gjøre det i Liverpool, en historisk klubb i Europa, var helt utrolig.

Starten var også lovende i England. I sin første treningskamp fra start vartet han opp med både mål og assist, og i Premier League-debuten – mens Luis Suárez sonet karantene – var Aspas nest sist på Daniel Sturridge sitt matchvinnermål mot Stoke på Anfield.

Deretter sa det imidlertid stopp. Med Suárez i tospann med Sturridge scoret Liverpool til slutt over 100 ligamål, og Aspas, som oftest måtte nøye seg med benken, endte opp med kun én nettkjenning – mot Oldham i FA-cupen.

MANGEL PÅ SPILLETID:
MANGEL PÅ SPILLETID:  Den stadige benketilværelsen var det som gjorde at Iago Aspas ville bort.

Totalt var Aspas på banen i 15 kamper – 14 av dem i ligaen – under oppholdet i Nordvest-England.

Vokste som person

Etter sesongen ble spanjolen lånt ut til Sevilla med en kjøpsklausul som ble aktivert påfølgende sommer. Der slet han også med spilletiden, og Sevilla valgte å selge ham hjem til Celta Vigo så fort overgangen fra Liverpool ble permanent etter ett år.

– Til tross for hva folk kanskje tror, var det en veldig berikende erfaring for meg. I England og deretter Sevilla vokste jeg som profesjonell og som person, sier Iago Aspas.

Celta-profilen viser forståelse for at Brendan Rodgers foretrakk Suárez og Sturridge på topp, med Philippe Coutinho og Raheem Sterling i andre offensive roller.

– Forholdet mitt med Rodgers var som normalt mellom en trener og spiller. Jeg spilte ikke så mye det året, men du må huske at jeg kom da Luis Suárez og Daniel Sturridge var på sitt beste. Suárez er en spektakulær spiss.

– Jeg ville ikke bli værende ettersom jeg ønsket å spille så mange minutter som mulig, og der fikk jeg ikke det – ikke mens Suárez spilte slik han gjorde.

Kun Messi, Suárez og Ronaldo foran

To år etter å ha forlatt klubben hvor han vokste opp og slo gjennom, var publikumsfavoritten tilbake.

– Det var en enkel avgjørelse, og med tiden har det vist seg å være riktig. Jeg mistet aldri kontakten med Celta fordi jeg har et veldig godt forhold til alle i klubben. Da muligheten om en retur åpnet seg, ble jeg veldig glad, forklarer han.

MÅLMASKIN:
MÅLMASKIN:  Her jubler Iago Aspas for scoring i seieren over Barcelona i oktober. Ingen spanske spillere har flere nettkjenninger i La Liga.

Denne sesongen har ingen spanske spillere flere mål i La Liga enn Aspas, som har 15 på 25 opptredener, samt fire målgivende. Alle turneringer inkludert står han med 21 scoringer på 38 kamper.

Kun Lionel Messi (25 mål), Suárez (23) og Cristiano Ronaldo (19) har flere nettkjenninger i den spanske toppdivisjonen.

I november i fjor fikk han også landslagsdebuten mot nettopp England på Wembley, og 29-åringen takket for tilliten med en utsøkt scoring som sikret uavgjort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]