Applausen fra lagkameratene betydde mye for Mignolet

Simon Mignolet forteller om det unike samholdet i Liverpool-garderoben.

12. apr 2017 kl 10.22 Einar Kvande

Liverpool-keeper Simon Mignolet fikk stående applaus fra sine lagkamerater i garderoben etter den viktige 2-1 seieren over Stoke. To fantastiske redninger sørget for det.

– Etter kampen måtte jeg gjøre mange intervjuer, og jeg kom inn i garderoben sist. De andre var nesten ferdige med å skifte, og de klappet da jeg kom inn, forteller Mignolet til Liverpoolfc.com.

– Det var hyggelig. Vi har en veldig flott spillergruppe, som kjemper for hverandre, og det er eksakt hva vi trenger nå i sluttfasen av sesongen.

– Guttene la ned en stor innsats for å få de tre poengene mot Stoke på bortebane. Vi visste det kom til å bli en tøff kamp, så det var veldig bra at vi klarte det.

– Jeg elsker å være keeper

Mignolet reddet avslutninger fra Charlie Adam og Saido Berahino, hvor alle trodde at Stoke-spillerne skulle score.

– Det er derfor du er keeper, og jeg elsker å være keeper, sier 29-åringen.

– Det er ikke ofte du får sjansen til å være «matchvinner». Du ønsker å hjelpe laget i spesielle øyeblikk, og i denne kampen var disse to øyeblikkene spesielle.

– Jeg er glad for at det ga oss seieren til slutt. Det er hva du ønsker. Redninger er bare viktige dersom de gir laget ditt tre poeng. Det er jobben min å redde avslutninger, og jeg gjorde jobben. På samme måten som det er spissenes jobb å score mål. Jeg gjør mitt ytterste for å unngå baklengsmål.

– Jeg er selvsagt fornøyd med redningene jeg gjorde. Det føltes bra, og slike redninger løfter selvtilliten din. Men det er som sagt jobben min, sier Liverpools nummer 22.

– Det er hyggelig å få skryt av manageren og medspillerne dine, men vi er sammen om dette. Vi feiret seieren med bortefansen etterpå som et lag, ikke som individualister.

En fin lørdag ettermiddag

Liverpool er det laget i Premier League som har sanket flest poeng etter å ha blitt liggende under, med totalt 18 poeng fra et slikt dårlig utgangspunkt.

– Måten vi vant på gir oss en veldig god følelse i garderoben etterpå. Det var ikke bare det at vi tok de tre poengene, men måten vi gjorde det på.

– Stoke er alltid et vanskelig sted å få med seg poeng fra. Og med tanke på alle skadene og sykdommen i troppen foran helgens kamp, var det herlig å vinne. Det var en fin lørdag ettermiddag, avslutter Mignolet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]