Søndagens motstander:Bare vunnet én kamp mot topp seks

Samtidig har Liverpool slitt de siste sesongene på The Hawthorns.

13. apr 2017 kl 11.19 Arve Corneliussen

På ni kamper mot topp-seks-lagene har søndagens motstander scoret fattige fem mål. Tre av dem har kommet fra forsvarsspillere – to av Craig Dawson, og ett av Gareth McAuley.

West Bromwich begynte med poeng hjemme mot Tottenham, men tapte deretter seks kamper på rad. De maktet ikke å score i fem av dem.

I det siste har imidlertid formen deres bedret seg betraktelig. Arsenal ble banket 3-1 da de besøkte The Hawthorns i mars, og Manchester United klarte ikke mer enn 0-0 hjemme 1. april.

Sliter på The Hawthorns

Forrige ligaseier for Liverpool borte mot West Bromwich kom i 2011. Da var Kenny Dalglish manager, Liverpool vant 0-2, og Andy Carroll og Charlie Adam var målscorere.

Siden har Liverpool spilt fire bortekamper i ligaen. Det ble 3-0 tap i 2012, mens de tre øvrige kampene har endt uavgjort.

Liverpools statistikk i samtlige Premier League-kamper på The Hawthorns er 5-3-2.

Forrige seier uansett turnering kom i 2012, da Liverpool vant 2-1 i ligacupens tredje runde. Da var Brendan Rodgers manager, Nuri Sahin scoret begge målene, og Liverpool startet kampen med Dani Pacheco og Samed Yesil på topp.

Denne sesongen har Tony Pulis' menn plukket 29 av 44 poeng på hjemmebane. Der har de scoret 27 av 39 ligamål, og sluppet inn 19 av totalt 41 mål.

Hjemmestatistikken deres er 9-2-5.

Kilder: LFChistory.net og Premierleague.com.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]