Tre kjappe før Crystal Palace:Behold Lucas og ros til overraskelsen Mignolet

Redaksjonen ser på uttak av midtbanen, sjansene for medaljeplass og hvilket inntrykk Simon Mignolet har gitt de siste ukene.

22. apr 2017 kl 14.06 Torbjørn Flatin

I to vanskelige bortekamper mot Stoke og WBA har Klopp startet med Can/Wijnaldum/Milner og Can/Wijnaldum/Lucas på midtbanen. Med samme tilgjengelige spillerstall, tror du manageren går for en mer offensiv oppstilling mot Crystal Palace på Anfield?

Arve Vassbotten:
- Jeg klarer ikke helt se hvem som skal komme inn på midtbanen, og mener Lucas, Can og Wijnaldum er den beste oppstillingen uten Henderson eller Lallana tilgjengelig. Det handler også om mangelen på alternativ på venstreback. Lucas har vist at han fortsatt er en god mann å ha i stallen den siste perioden. Og jeg synes ikke det er noe godt alternativ å for eksempel dra Coutinho ned.

Marius Rabben:
- Hvis de samme er klare, tror jeg Can, Wijnaldum og Lucas starter, med Milner som venstre vingback. Blir noen utilgjengelige, håper jeg heller at Grujic får sjansen enn at Milner flyttes inn sentralt. En mulighet er at Coutinho spiller dypere mens Sturridge kommer inn på topp med Firmino og Origi, men det kan gjøre forsvarsjobben til de to andre på midten en del vanskeligere.

Arild Skjæveland:
- Enn så lenge Adam Lallana ikkje er klar, så kan dei gjerne fortsette med det i ein kamp til. Då helst Lucas der, om han blir speleklar. Fryktar faktisk angrepet til Palace, så Lucas kan uansett vere fin å ha der. Så trur eg karane heilt framme vil klare skape nok trøbbel for eit redusert Palace-forsvar uansett. Men jau - hadde Lallana vore klar allereie hadde eg gjerne sett han inn. Satsar på det er mogleg mot Watford.

Liverpool har vunnet fem og spilt to uavgjort på de siste sju ligakampene, gir det deg forhåpninger om at om at det kan bli topp tre og ikke «bare» topp fire?

God periode -
God periode -  Liverpools spillere jubler etter scoring mot West Bromwich.

Arve Vassbotten:
- Det synes jeg absolutt det gjør, det har vært to uhyre viktige seire på rad nå, og det blir en thriller til siste slutt. Med tanke på lagene man potensielt kan måtte møte i en kvalifisering til Champions League, hadde det vært deilig å sikre den plassen allerede nå. Det vil gi en helt annen ro i preseason både i forberedelse på treningsfeltet men også at Klopp kan gå inn på transfermarkedet med langt større pondus. Jeg tror en spiller som kan velge mellom mulig Champions League og sikret CL-plass vil kunne falle ned på det siste, uansett hvor lyst han har til å spille i rødt.

Marius Rabben:
- Med de kampene som gjenstår, både for Liverpool og utfordrerne, bør det faktisk være gode muligheter for det, men jeg frykter at det ligger minst ett bananskall på veien. De siste, sterke seierne har, sett med kritiske øyne, vært veldig marginale. Topp fire er det som betyr noe, og alt over vil være en fin bonus.

Arild Skjæveland:
- Litt usikker, nett no ville eg vore nøgd med topp fire, men City skal møte Manchester United i midtveka. Blir det poengtap der etter at Liverpool slår Palace så blir eg kanskje optimist, men nett no ser eg ikkje lenger enn fjerdeplass.

Simon Mignolet har stått fram som en matchvinner de siste ukene, har Liverpools keeper overrasket deg positivt?

Arve Vassbotten:
- Ja. Simon Mignolet kan bli, og har blitt, anklaget for mye de siste par sesongene. Men en ting som imponerer meg er hvordan han klarer å reise seg etter nederlag. Det viste han da han ble satt ut av Rodgers, og han viste det på nytt da han ble vraket i høst og så kom tilbake. Han har hele tiden opptrådt gjennomprofesjonelt og har et konkurranseinstinkt som tydelig blir vekket av nederlag. I vår så man for eksempel hvordan han etter tabbe mot Hull, siden knapt har gjort en feil. Eller som da han ikke sto klar på frispark mot Chelsea, og seinere gjorde opp for seg med strafferedning fra Costa. De siste to kampene har han vært helt avgjørende med flere gode redninger, men jeg synes også det er tydelig at han har blitt langt bedre i feltet i perioden han mistet plassen til Karius. Han sprer med det mer trygghet til de rundt seg også. Når det er sagt, så er det ikke slik at jeg synes diskusjonen om keeperplassen i Liverpool er avklart med det. Men Mignolet er 29 år, viser at han kan utvikle seg, og har kanskje sine beste år som keeper foran seg?

Marius Rabben:
- Det er gjerne typisk Mignolet å være veldig god når han først er i god form. Jeg har lenge ment at Liverpool har en av de beste keeperduoene i ligaen, selv om det nok har vært vrient å argumentere for det denne sesongen, og er for så vidt ikke overrasket over at Mignolet kan ordne seiere med reaksjonsredninger. Men han er blitt betraktelig bedre i duellspillet, virker mer autoritær enn tidligere, og jeg er imponert over at han holder Karius fullstendig ute av laget. Det er godt å se en Mignolet med mye selvtillit i aksjon.

Arild Skjæveland:
- Veldig! Har vore ein stor kritikar av Mignolet, men etter at han fekk tilbake plassen har han vore veldig, veldig bra. Han har nok redda langt fleire poeng enn han har kosta oss, og etter jul kjem eg berre på Hull-kampen på kor eg har irritert meg. Straffestatistikken hans må vel og vere den beste i Premier League no?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]