Bekrefter planene om å flytte førstelaget

LFC og Knowsley Metropolitan Borough Council (KMBC) er enig om planene som skal oppgradere treningsanlegget i Kirkby.

22. feb 2017 kl 10.49 Marius Rabben

I går ble det kjent at Liverpool vil flytte førstelaget fra Melwood, som har vært basen siden 1950-tallet, til et oppgradert anlegg i Kirkby, der akademiet står. Klubben bekreftet nyheten onsdag formiddag.

50 millioner pund skal brukes til å konstruere et treningsanlegg som samler hele klubben på ett sted. Det inkluderer oppkjøp av området Simonswood Playing Fields, som ligger på baksiden av akademiet, og oppgradere og utvide de nåværende fasilitetene.

Melwood erstattes med 160 boliger

Blant annet vil hovedbanen på akademiet bli omgjort til en innendørsbane. Ifølge lokalavisen inkluderer de nye fasilitetene også et svømmebasseng, styrketreningsrom og rom for den medisinske avdelingen og rehabilitering.

Får planen grønt lys, begynner arbeidet i Kirkby i begynnelsen av 2018 og ferdigstilles til sommeren 2019. Det vil dermed være klart til pre-season sesongen 2019–2020.

Klubben vil selge det nåværende Melwood-anlegget til boligformål, noe som kan gi omkring 160 nye hjem i West Derby.

Det skal holdes en offentlig høring 8. mars for lokale innbyggere og virksomheter for å diskutere de foreståtte planene i mer detalj, opplyser klubben.

Som en del av opplegget ønsker KMBC å sørge for støtte til amatørfotball med nye og bedre fotballbaner og sportsfasiliteter i området, i samarbeid med lokale fotballag som Kirkby AFC, samt nye garderobefasiliteter og parkeringsområde.

– Våre foreslåtte planer som bringer førstelaget og unge spillere sammen på ett sted er et veldig spennende forslag, sier Andy Hughes, sjefsoperatør i Liverpool FC.

Flytter grunnet plassmangel

– Ordningen inkluderer fasiliteter som vil bli brukt til utviklingen av spillerne våre og sørget for treningsmuligheter i all slags vær.

Hughes forklarer at klubben jobber tett med Knowsley Council om planer for å gjøre betydelige forbedringer for lokalsamfunnet.

– De inkluderer nye og forbedrede fotballbaner og sportsfasiliteter for å støtte grasrota og amatørfotballen, og utviklinger til området rundt for lokale innbyggere, forklarer han.

– Vi erkjenner at Melwood har spilt en sentral rolle i klubbens suksess, og det er en viktig del av vår historie.

– Melwood-området ligger imidlertid på en begrenset plass, og er ikke i stand til å imøtekomme våre langsiktige ambisjoner, som er grunnen til at vi utforsker alternativer på området ved akademiet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]