Bekreftet: Coutinho har signert ny kontrakt

– Dette viser hvor fornøyd jeg er her, sier Philippe Coutinho.

25. jan 2017 kl 09.01 Arve Vassbotten

Onsdag morgen kom Liverpool med en gladmelding til fansen: Philippe Coutinho har signert en ny kontrakt med klubben.

Kontrakten vil begynne å løpe 1. juli 2017.

Best betalte spiller i klubben

Det er ikke skrevet noe i uttalelsen fra klubben om lengde på avtalen eller de økonomiske aspektene. Men Paul Joyce i The Times, har tidligere skrevet at brasilianeren nå blir klubbens best betalte spiller med 150.000 pund i uka, noe som tilsvarer en norsk ukeslønn på ca 1,6 millioner kroner.

Joyce mener også den nye kontrakten vil løpe til 2022, og vil dermed gå to år lengre enn dagen avtale. Også Tony Barrett mener avtalen vil løpe i fem år, og at den ikke inneholder noen utkjøpsklausul.

– Vil jobbe enda hardere

– Først og fremst vil jeg takke alle i klubben. Jeg er veldig fornøyd med å signere en ny kontrakt her. Det er en klubb jeg er veldig takknemlig for, og dette viser hvor fornøyd jeg er her. Jeg vil jobbe enda hardere for å tilbakebetale den troen de har vist meg, sier Coutinho til Liverpoolfc.com.

– Jeg signerte denne kontrakten for å bli her noen år til, fordi det er en stor ære for meg. Det gir meg stor glede, fordi jeg ble tatt imot her med åpne armer av alle i klubben og supporterne fra min første dag. Jeg er takknemlig overfor denne fotballklubben for alt.

Ballmagikeren kom nylig tilbake etter et seks uker langs skadeavbrekk. Han innrømmer at toppformen fortsatt ikke er helt inne.

– Jeg er en person som jobber veldig hardt for å prøve å bli bedre hver eneste dag. Jeg forsøker alltid å lære, så det vil ikke bli noe annerledes enn det var før skaden min.

– Når man kommer tilbake, er det selvsagt vanskelig å være på samme nivå, men jeg har jobbet veldig hardt hver dag for å fortsette å spille godt og for å hjelpe laget å vinne. De siste kampene var ikke så bra, men vi er klare for å reise oss igjen og fortsette å kjempe, sier han.

Jeg signerte denne kontrakten for å bli her noen år til, fordi det er en stor ære for meg.Philippe Coutinho
TIL 2022:
TIL 2022:  Philippe Coutinhos nye kontrakt som løper fra sommeren, skal vare til 2022.

Seks mål og sju målgivende

Philippe Coutinho startet i ungdomsavdelingen til Vasco da Gama og ble kjøpt av Internazionale (Inter) i 2008. Han var 16 år gammel og prisen var 4 millioner euro (£3,4M). Coutinho ble værende hos Vasco da Gama på utlån til han var 18 år.

Han debuterte for Inter 27.08.10 med Rafael Benitez som trener, da han som 18-åring kom inn som reserve i Supercupen mot Atletico Madrid (0-2). Philippe slet med å få fast plass hos Inter, men hadde suksess på utlån til Espanyol i La Liga med fem mål på 16 kamper.

Etter flere kamper på aldersbestemte landslag, fikk Philippe Coutinho sin debut for Brasil i en privatkamp mot Iran 7.oktober 2010.

Coutinho kom til Liverpool i januarvinduet 2013 for 8,5 millioner pund, og fikk sin debut 11. februar mot West Bromwich. Han har nå spilt142 kamper fra start og kommet inn 21 kamper. 34 mål har det også blitt. Denne sesongen har han seks mål og sju målgivende for de røde, og har vært klubbens beste spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]