Bekreftet: Gerrard blir akademitrener

– Jeg føler at sirkelen er sluttet, ved å returnere til stedet hvor min profesjonelle karriere begynte.

20. jan 2017 kl 19.02 Arve Vassbotten

Steven Gerrard er tilbake i Liverpool som fulltidsansatt trener på akademiet i Kirkby, det bekreftes på Liverpoolfc.com fredag kveld.

Gerrard skal jobbe i et bredt spekter med utviklingen av unge spillere. Liverpool-legenden, vil være på plass i sin nye jobb allerede i februar.

– Jeg føler at sirkelen er sluttet, ved å returnere til stedet hvor min profesjonelle karriere begynte. Men dette er ikke en beslutning som er tatt på grunn av følelser, det handler om hva jeg kan tilby og bidra med i Liverpool, sier Gerrard selv.

Dette gir meg en stor mulighet til å lære og utvikle meg som trener, samtidig som jeg tilbyr min kunnskap, mine ideer og erfaring til unge spillere i en viktig periode av deres utvikling.Steven Gerrard

Ville ha betydningsfull rolle

– Jeg tror ikke jeg trenger å forklare til folk hva denne klubben betyr for meg, men da jeg fant ut at å komme tilbake var en mulighet, ville jeg være sikker på at det var i en rolle der jeg virkelig følte jeg kunne hjelpe organisasjonen.

– Etter å ha møtt Alex Inglethorpe og sett det arbeidet de gjør nå, og vil gjøre i framtiden på Kirkby, så føltes det riktig. Det riktige valget, til riktig tid, for alle parter.

– Dette gir meg en stor mulighet til å lære og utvikle meg som trener, samtidig som jeg tilbyr min kunnskap, mine ideer og erfaring til unge spillere i en viktig periode av deres utvikling.

GettyImages-632200556.jpg
GettyImages-632200620.jpg
GettyImages-632200572.jpg
GettyImages-632200592.jpg
GettyImages-632200536.jpg

Hadde mange tilbud

Akademiets direktør Inglethorpe er veldig glad for å få Gerrard med på laget.

– Hvis jeg skulle ha valgt en person som innehar de karakteristikkene og verdiene vi ønsker inn i vår organisasjon på Kirkby, så ville det være Steven Gerrard. At han har vært så entusiastisk til å være del av det vi ønsker å gjøre, er gode nyheter for alle som er tilknyttet klubben.

– Jeg tror ikke det vil forundre noen at Steven har hatt mange muligheter, om hva han skal gjøre videre i karrieren, både å spille, være manager og trener. Men det har vært klart fra første møte med han at hans hjerte og hode hører til her.

– Han har vist stor ydmykhet ved å gjøre det klart fra start at han ønsket en rolle der han kan bidra til Liverpool, det er typisk for han at han har prioritert å ha en definerende rolle som kan hjelpe klubben, ikke seg selv.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]