Benyttet keeper som nektet å spille for Kamerun

Ajax benyttet keeperen Andre Onana i søndagens kamp mot PEC Zwolle. Han befinner seg i akkurat samme situasjon som Joël Matip.

18. jan 2017 kl 15.06 Einar Kvande

Fotballforbundet til Kamerun har ikke bedt FIFA om å forhindre Joël Matip fra å spille for Liverpool, men de har heller ikke gitt Liverpool grønt lys til å benytte spilleren.

Dette uttaler representanter for Kameruns fotballforbund til Reuters onsdag.

TOK IKKE SJANSEN
TOK IKKE SJANSEN  Etter å ha forhørt seg med advokater tok ikke Liverpool sjansen på å benytte Joël Matip mot Plymouth i kveld.

Det er lite sannsynlig at Kamerun kommer til å gi Liverpool grønt lys til å benytte Matip mens Afrikamesterskapet pågår, fordi det vil skape ramaskrik i det afrikanske landet. Åtte spillere har takket nei til å spille mesterskapet i Gabon.

Viser bare til regelverket

FIFA har bedt Liverpool om å trekke sine egne slutninger om Matip kan spille for klubblaget mens mesterskapet pågår, og viser bare til at de har henvist Liverpool til «gjeldende regelverk».

Regelverket er såpass uklart at Liverpool ikke tok sjansen på å inkludere Matip i troppen til omkampen i FA-cupen mot Plymouth i kveld, fordi FIFA ikke har bekreftet at midtstopperen er spilleberettiget.

Ajax har imidlertid tatt sjansen på å benytte keeper Andre Onana, som ifølge Reuters er en av de åtte spillerne som bestemte seg for ikke å spille for Kamerun i turneringen. Han spilte i søndagens 3-1 seier over PEC Zwolle i den nederlandske toppserien.

Representanter for fotballforbundet til Kamerun uttaler til Reuters at det er opp til FIFA om Ajax skal straffes, og hevder at de har lagt saken bak seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]