Blir seedet i Champions League-kvaliken

Resultatene i andre land har gått Liverpools vei denne helga.

21. mai 2017 kl 18.40 Marius Rabben

Fjerdeplassen i Premier League gjør at de røde er med i siste kvalifiseringsrunde til Champions League i sommer. Og de kommer med i seedet gruppe.

Frykten var muligheten til å møte lag som Sevilla eller Napoli, men sluttabellene i Tyskland og Russland sørger for at Liverpool er blant de fem med høyest UEFA-koeffisient i fjerde runde.

CSKA Moskva, med lavere koeffisient, vant 4–0 over Anzji tidligere i dag og sikret andreplassen foran Zenit. Sistnevnte har høyere koeffisient enn de røde, men må ta til takke med Europaligaen.

Av lagene som er med i fjerde runde, eller som potensielt kan komme med, er det kun Sevilla, Napoli, Ajax og Dynamo Kiev som har høyere koeffisient enn de røde, ifølge Liverpool Echo. Dermed vil Liverpool være blant de fem som er seedet.

Ajax kan i tillegg øvrig kvalifisere seg direkte til gruppespillet ved å slå Manchester United i Europaliga-finalen.

Trekning og kamper i august

Per i dag er Sporting og Hoffenheim blant lagene som Liverpool kan møte i kvalifiseringen. Videre utgjøres kandidatene blant annet av hvem som avanserer fra tredje kvalikrunde.

Trekningen til fjerde runde finner sted i Nyon fredag 4. august. Første kamp spilles enten 15. eller 16. august, og returkampen 22. eller 23. august.

Vi holder også et øye på tredje runde, som trekkes 14. juli, med kamper 22.–23. juli og 1.–2. august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]