Tre kjappe: Bør Liverpool fortsette med tre stoppere?

Liverpool.no-redaksjonen diskuterer de seks gjenstående kampene, Origi og Sturridge, og om Liverpool bør fortsette å spille med tre midtstoppere.

15. apr 2017 kl 09.25 Einar Kvande

Seks kamper gjenstår. Hvilke matcher blir de vanskeligste, og hvor mange poeng kommer Liverpool til å plukke på disse seks kampene?

Arve Vassbotten:
– Jeg føler meg optimistisk nå med tapet til Arsenal mot Crystal Palace, samt det tøffe programmet til både Gunners og Man Utd. Men Liverpool må selvsagt gjøre jobben til tross for skadeproblemene. Jeg tror ikke det er nødvendig å vinne alle kampene for å få det til. Liverpool har det soleklart enkleste kampprogrammet på papiret, men det er sjelden enkelt mot lag som West Brom, Crystal Palace, Southampton eller West Ham uansett, men får vi 13-14 poeng, tror jeg vi klarer CL-kvalifisering, men tredjeplassen bør også være innen rekkevidde med la oss si fire seiere på de siste seks.

Lars Frøsland:
– Liverpool har et relativt enkelt kampprogram igjen, samtidig vet vi at det som skal være «enkelt», slettes ikke er det for Liverpool. Derfor tror jeg hjemmekampen mot Crystal Palace kan bli en vrien nøtt. De vil riktignok ikke ha med seg Sakho i den kampen, men den formsterke angrepsstrioen Benteke, Zaha og Townsend er ikke behagelig å møte nå, selv om det er spillere jeg normalt ikke er så begeistret for. Bortemøtet mot West Ham er også en typisk fallgruve for Liverpool. Dersom jeg skal se i glasskula, spår jeg at Liverpool tar ti poeng på de gjenværende seks kampene. Det holder kanskje akkurat til CL-spill neste sesong. Arsenal møter Tottenham, Man Utd samt formsterke Leicester og Everton. I tillegg skal de spille cup-match mot Man City. Jeg tror Arsenals fall, blir Liverpools triumf.

Torbjørn Flatin:
– Angående topp fire er søndagens bortekamp mot West Brom en liten matchball i mine øyne. Seier der og det skal nesten ikke være mulig å rote bort minst kvalifisering til CL. Tre av fem gjenstående kamper på Anfield tror jeg gir full pott. To poeng i snitt, 76 poeng totalt, skal være et realistisk mål og det bør gi 3. eller 4.plass.

Divock Origi kom ikke helt til sin rett mot Stoke. Bør han eller Daniel Sturridge starte mot WBA?

Arve Vassbotten:
– Jeg mener Origi skal få sjansen igjen mot et fysisk sterkt forsvar, men kanskje kan Sturridge denne gangen være superinbytteren som kan snu kampen om det trengs. For jeg tar for gitt at Coutinho og Firmino starter denne gangen. Jeg ville gått med startoppstilingen mot Everton, men med Origi inn for Mané. Mignolet, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Lucas, Can, Wijnaldum, Origi, Coutinho, Firmino.

Lars Frøsland:
– Dersom en av dem skal starte vil jeg gå for Daniel Sturridge, gitt at han er klar fysisk. Mot WBA trenger man ferdigheter, man trenger noen som kan sette de få mulighetene som byr seg, og da tror jeg Sturridge er det beste alternativet. Origi har i tillegg vist seg å være et godt alternativ fra benken, og jeg er nokså sikker på at den spissen som ikke starter, kommer inn tidlig i andre omgang – i hvert fall om LFC jakter scoring. Samtidig mener jeg at Roberto Firmino er Liverpools beste spiss per dags dato, og egentlig håper jeg det er han som leder angrepet sentralt. Da kan man for eksempel plassere Sturridge ute til høyre. Han liker å skjære inn og fyre med venstrebenet.

HVEM SKAL STARTE?
HVEM SKAL STARTE?  Får vi se Daniel Sturridge eller Divock Origi fra start på The Hawthorns?

Torbjørn Flatin:
– Daniel Sturridge for meg, hvis han er i nærheten av kampform. Han er en type som behøver en sjanse og skaper frykt. Divock Origi på topp har ikke overbevist hvis han blir noe isolert som spiss, som kan skje her.

Liverpool spilte med tre midtstoppere mot Stoke. Er dette noe Jürgen Klopp bør fortsette med?

Arve Vassbotten:
– Nå har Klopp vist at også han kan endre systemet og forvirre motstanderen, men jeg mener ikke det er veien videre. Hadde jeg følt at det gjorde Liverpool sikrere bakover, så ville jeg sagt «go for it», men det er ikke den følelsen jeg sitter igjen med etter førsteomgangen mot Stoke og heller ikke etter at «seieren skulle sikres» med det samme mot Bournemouth - man så hvordan det gikk. Liverpools fremste våpen er angrepet og gegenpresset. Ingen av de delene kommer ordentlig til rette med tre bak. Vi er ikke noe lag som egner seg til å ri inn ettmålsseire. Klopp har vært sta på sin måte å spille på i 31 serierunder, har nå vist at han kan forandre, men for meg må han gjerne gå tilbake til det vanlige. Hvis han skal kjøre med tre bak ville jeg i så fall erstattet Klavan med Lucas for å få inn mer pasningskvalitet.

Lars Frøsland:
– Jeg ser ingen grunn til at Klopp skal fortsette med formasjonen fra Stoke-matchen. Jeg har ingenting imot en trebackslinje i utgangspunktet, men jeg kan ikke se at Liverpool har noen grunn til å gå for den løsningen. Først og fremst har ikke Liverpool særlig gode vingbacker. Alberto Moreno er kanskje den beste kandidaten, men hans offensive ferdigheter er overvurdert. I tillegg mener jeg Liverpools stoppere mangler endel taktiske klokskap, og da tror jeg kanskje det er lettere å forholde seg til en mer tradisjonell løsning. Bare se igjen på målet Stoke scoret forrige runde – ingen visste hvor de skulle plassere seg.

Torbjørn Flatin:
– Personlig er jeg lite begeistret for tre bak, da jeg tror det er lettere å ha en strammere defensiv organisering med en bakre firer, men jeg ser fordelene ved å bruke det på The Hawthorns. Vertene vil slå langt og høyt og satse mye på dødballer, slik at store og høye stoppere vil det være god bruk for. Jeg synes likevel Liverpool skal se mer på seg selv enn motstanderen, så svaret er nei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]