Broos skyver ansvaret over på FIFA

Kameruns landslagssjef mener at det er FIFAs skyld at Joël Matip ikke fikk spille kampene mot Manchester United og Plymouth.

21. jan 2017 kl 21.17 Einar Kvande

I går ga FIFA endelig klarsignal til Matip til å spille for Liverpool igjen, etter at Kamerun ikke var fornøyd med at midtstopperen takket nei til å spille for landet i Afrikamesterskapet, og klaget Matip inn for det internasjonale fotballforbundet.

– Jeg er veldig glad for at dette problemet nå er løst, og at Joël kan spille for Liverpool igjen, siteres landslagssjef Hugo Broos av BBC.

– Han bestemte seg for at han ikke ville spille for oss under Afrikamesterskapet. Jeg respekterer hans avgjørelse, men jeg mener også at fotballforbundet til Kamerun måtte gjøre det de gjorde, for slik er FIFA-reglementet, og det blir for enkelt å si «nei, jeg kommer ikke».

– Men nå er problemet løst. For meg er ikke dette noe problem lenger, og jeg håper forsatt, som jeg har gjort siden jeg ble landslagssjef for Kamerun, at Joël vil komme tilbake og spille for oss igjen.

Matip kom innpå på overtid av Liverpools 3-2 tap for Swansea i dag, og dermed ble det slutt på midtstopperens fine statistikk med ingen tap for Liverpool mens han har vært på banen.

Det ventes at Matip vil starte onsdagens semifinale i ligacupen mot Southampton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]