Broughton om Rafas siste dager som Liverpool-manager

Sir Martin Broughton var mannen som solgte Liverpool FC til dagens eiere. Han kaster nå lys over Rafael Benitez sin avskjed med Anfield-klubben.

12. apr 2017 kl 09.47 Einar Kvande

Den tidligere formannen hevder at Rafa aldri fikk sparken, men at spanjolen følte at han måtte forlate Anfield.

Broughton var formann i Liverpool FC i et halvt år, og det er denne uken sju år siden han fikk formannsvervet i april 2010. To måneder senere forlot Benitez Liverpool FC.

– Var det en ting jeg ikke ønsket å gjøre, så var det å sparke Rafa. Grunnen til det var at jeg følte de riktige folkene til å avgjøre om det skulle komme inn en ny manager eller ei, var de nye eierne, forteller Broughton til Liverpool Echo.

FORLOT LIVERPOOL
FORLOT LIVERPOOL  Rafael Benitez kom til enighet med Liverpool FC om å forlate jobben som Liverpool-manager i juni 2010.

– Jeg var ikke riktig mann til å avgjøre det. Min jobb var å finne en ny eier. Så jeg var klar på at Rafa måtte bli værende i klubben.

– På den tiden var det en usunn kultur i klubben, hvor det nærmest var tre «klikker». Du hadde eierne (Hicks og Gillett, red anm), du hadde manageren, og du hadde ledelsen. Alle disse lekket ting til pressen om de to andre klikkene. De to eierne var heller ikke alltid enige.

Lange samtaler

Etter et par lange samtaler med Rafa om hva han ønsket seg fremover, fikk Broughton beskjed om at Benitez ønsket nye samtaler gjennom sin advokat.

– Det var da det ble klart for meg at han ønsket seg bort, sier Broughton til Echo.

Benitez ble i Liverpool FC ut sesongen 2009-10, men forlot klubben etter «felles enighet» den 3.juni 2010, hvor spanjolen i sin avskjedstale sa at han var «svært lei seg» for at han måtte forlate klubben. En uke senere ble Benitez ansatt som manager i Inter.

– Jeg tror egentlig han hadde bestemt seg for at han hadde fått nok før jeg kom til klubben, uttaler Broughton.

– Stemningen i klubben var ganske forferdelig, og jeg tror han så det som en anledning for ham til å komme seg bort da jeg kom inn som ny formann.

– Det å måtte håndtere managerens avgang ble en distraksjon for meg. Det kom i veien for det jeg egentlig skulle forsøke å gjøre, nemlig å selge klubben. Jeg ville ha foretrukket at han ble værende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]