Brukte en hel økt til å terpe dødballer

Liverpool har forberedt seg på bombardement fra lufta på The Hawthorns.

16. apr 2017 kl 08.56 Einar Kvande

Liverpool Echo skriver at Jürgen Klopp og hans trenerstab satte av en hel treningsøkt tidligere denne uken til kun å trene på dødballer imot laget. West Bromwich er nemlig ligaens dødballkonger. 19 mål har Tony Pulis sitt lag scoret på dødballer denne sesongen, mens Liverpool har sluppet inn hele 11 mål i tilsvarende situasjoner.

Liverpool har faktisk sluppet inn hele seks mål etter cornere, noe som er den dårligste statistikken til noen av topplagene i Premier League.

Vil forsøke å unngå dødballer

Klopp er veldig klar over hva som venter hans mannskap på The Hawthorns.

– Det blir ingen spillere lavere enn 190 cm å se i en Liverpool-drakt i helgen, og vi er fortsatt på jakt etter noen spillere, spøker Klopp til Echo.

– Ja, vi er klar over utfordringen. Vi må forsøke å unngå dødballer, og vi må forsøke å forsvare oss veldig godt på de som vi får mot oss. Men vi har ikke hatt like store problemer med dette i de seneste kampene som vi hadde tidligere i sesongen.

– Det er ikke lett å skape sjanser mot oss for noen lag, om man studerer statistikkene. Det er sjelden motstanderne våre skaper mange sjanser.

– Dersom motstanderne våre hadde skapt flere sjanser enn de har gjort så langt, og vi hadde forsvart oss bedre på dødballer, ville vi likevel sluppet inn mange mål, men fokuset ville ikke ha vært på dødballer.

– Vi er blitt bedre på dødballer, så i det siste har det vært større sjanse for scoringer i mot på andreballer, fordi vi har forsvart oss bedre på den første ballen. Ganske mye bedre, faktisk.

– Vi kjenner kvalitetene til West Bromwich

Everton scoret etter en corner og Bournemouth etter et langt innkast, men Klopp mener ikke dette skyldes formasjonsproblemer hos eget lag.

– Vi kjenner til West Bromwich sine kvaliteter på dødballer. Det er noe vi må forsvare oss mot, og det skal vi forsøke å gjøre. Vi kjørte en hel treningsøkt der vi fokuserte på dette, da været ikke var så bra og det var veldig mye vind.

– Økten var planlagt på forhånd. Vi skulle trene på å forsvare oss på dødballer. Det var tilfeldig at det var mye vind og alle måtte forholde seg til det i tillegg. Men det virket fornuftig å trene på det under slike forhold. Det fungerte bra. Det var ikke perfekt. Det er ikke mulig. Men det fungerte veldig bra.

– Vi må være nøye i disse situasjonene. I fotball må du gjøre mye riktig som ingen tenker på etter kampen, på grunn av de feilene du gjorde.

– Det er opp til spillerne. Vi vet vi ikke kan utrette mirakler. Men jo bedre spillere vi har, jo bedre ser det ut. Som manager må du ha stor respekt for slike ting som Tony Pulis gjør i West Bromwich. Vi synes på ingen måte de er et dårlig fotballag. På ingen måte. De er veldig gode.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]