Butragueno beundret Liverpool og Dalglish

Emilio Butragueno og andre legender fra Real Madrid reiser snart til Merseyside og Anfield for å spille legendekamp med likesinnede fra LFC.

15. feb 2017 kl 00.39 Torbjørn Flatin

«De hadde spillere som Ray Clemence, Phil Thompson, Graeme Souness, Terry McDermott, Ian Rush, Kenny Dalglish, så mange store spillere», mimrer Butragueno til Liverpool Echo.

«Den jeg virkelig elsket var imidlertid Dalglish. Vi spilte i samme posisjon og jeg kan huske at jeg spilte mot ham på landslaget mot Skottland på Hampden Park. Det er den eneste gangen jeg møtte ham ute på banen, han scoret et nydelig mål og vi tapte 3-1», erindrer spanjolen videre.

«Før det var det Kevin Keegan, som også hadde nr. 7, og John Toshack som ble min trener i Real.»

«Toshack ville prate om Liverpool, om klubben, kulturen der og supporterne, med enorm beundring og jeg pleide å elske å høre på hans historier da jeg lærte mye av dem.»

Stjernegalleri

«Gribben» synes det er synd at han ikke fikk spille mot Liverpool, som var utestengt fra Europa da Emilio Butragueno hadde sin storhetstid.

«Liverpool var veldig uheldige. Da de ble bannlyst hadde de et veldig suksessrikt lag og et som visste hvordan det var å vinne i Europa. De hadde alt som man ønsker i fotball – et vinnerlag og en vinnermentalitet.»

«Det var synd for fotballen at disse utrolige spillerne ikke kunne spille i de beste turneringene, men det var også synd for oss da jeg med Real Madrid bare spilte i England en gang, mot Tottenham i UEFA-Cupen i 1984/85.»

Butragueno vil spille på Anfield lørdag 25.mars, sammen med bl.a. Roberto Carlos, Luis Figo, og Steve McManaman hos Real Madrid, og mot et Liverpool som inkluderer Robbie Fowler, Ian Rush, Luis Garcia, Jamie Carragher, Didi Hamann, John Aldridge, John Arne Riise, Daniel Agger og Michael Owen.

Inntektene fra kampen går til et veldedig formål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]