Tre kjappe:– Clyne bør beholde plassen

Redaksjonen om Nathaniel Clyne, Klopps fantastiske statistikk i toppkampene og kontraktsituasjonen til Emre Can.

18. mar 2017 kl 19.06 Arild Skjæveland

Trent Alexander-Arnold imponerer stort for U21, mens Nathaniel Clyne har slitt. Er det på tide med et backbytte?

Einar Kvande:
– Hjertet sier ja, fornuften sier nei. Men hadde jeg vært i Jürgen Klopps sko, hadde jeg nok vært veldig fristet til å gi Alexander-Arnold en sjanse nå. Han har slett ikke gjort seg bort når han har fått sjansen på førstelaget, og han storspilte for U23-laget i forrige kamp.

– Samtidig har Nathaniel Clyne opplevd en formsvikt, og har prestert direkte svakt i de seneste kampene etter min mening. Spesielt er jeg misfornøyd med kvaliteten på innleggene og sluttproduktet fremover på banen fra høyrebackens side. Han kommer stadig i gode posisjoner, men tør ikke utfordre en mot en så ofte som han gjorde tidligere, og innleggene er det sjelden adresse på. Defensivt har han samtidig slurvet i markeringsjobben, som da Burnley fikk ta ledelsen på Anfield sist helg. Men jeg gir ham fornyet tillit mot City, under sterk tvil.

BØR SPILLE:
BØR SPILLE:  Liverpool.no-redaksjonen er samstemt på at Nathaniel Clyne bør beholde plassen.

Marius Rabben:
– Utviklingen til Trent har gått enda raskere enn jeg spådde, men vil han være en oppgradering av Clyne mot et lag som Manchester City? Sannsynligvis ikke. Utover våren kan det imidlertid åpnes noen muligheter, spesielt for innhopp fra benken, men så lenge Clyne er skadefri og det kun er Premier League igjen på programmet, står jeg fast på landslagsspilleren i startelleveren.

Torbjørn Flatin:
– Jeg vet ikke om jeg er helt enig i at Nathaniel Clyne har slitt. Personlig synes jeg han gjør en solid jobb og han er da fortsatt i den engelske landslagstroppen. Det som skuffer meg er at han har lite å bidra med angående den siste pasningen når han er med fram i angrep. Trent Alexander-Arnold tror jeg kommer til å spille regelmessig for Liverpool i fremtiden, men når de røde nå står foran en innspurt hvor det vil kreves mange poeng for å komme inn blant topp fire synes jeg det er feil tidspunkt å sette inn 18-åringen på.

Liverpool har en fantastisk statistikk i disse kampene under Jürgen Klopp. Kan og vil det fortsette?

Einar Kvande:
– Jeg håper da inderlig det. Philippe Coutinho og Roberto Firmino pleier å få mye plass å boltre seg på i kampene mot City, og jeg håper de kjører karusell med City-forsvaret nok en gang. Det er på tide at Coutinho finner tilbake til formen etter et par meget svake kamper, og det er ikke mange scener han liker seg bedre på enn Etihad. Jeg krysser fingrene for den femte seieren på rad over City.

Marius Rabben:
– Det er selvsagt ingen tvil om at de røde er mer enn gode nok på dager hvor samtlige i aksjon er heltente og energiske. City har, i mine øyne, ofte vært imponerende gode selv om de ikke nødvendigvis vinner – og får kritikk. De kan rundspille lag fullstendig, skape sjanser på løpende bånd i perioder, med ekstrem hurtighet fremover, men svakheten er åpenbart å opprettholde det mot gegenpressende lag. Jeg tror City er en del bedre nå enn på nyttårsaften, men er optimistisk såfremt den sedvanlige intensiteten er til stede.

Torbjørn Flatin:
– Det passer opplagt «the Klopp way» å møte lag som ønsker å ha ballen mye og foretrekker å spille seg ut fra forsvar. Nå har det skjedd så mange ganger at Liverpool har prestert mot topplagene, og gått på bananskall mot de «mindre» og ofte mer direkte lagene, at det kan ikke være tilfeldig. Borte mot City vil være den siste kampen mot topp seks og det vil være fantastisk om de røde greide å gå ubeseiret igjennom ligasesongen mot rivalene. City er det laget som er best offensivt i PL i mine øyne, men de er sårbare, og som Jürgen Klopp antydet kan det bli helt fra overkjørsel gal vei til at man får kampen inn i sitt spor.

GLIMRENDE STATISTIKK:
GLIMRENDE STATISTIKK:  Liverpool har kun tapt én av 21 toppkamper under Jürgen Klopp.

Hva tenker du om Emre Can og kontraktssituasjonen?

Einar Kvande:
– «Skriv under, for faen», er det første som slår meg. Jeg hater når spillere sitter på gjerdet på denne måten, for å holde klubben som «gissel» frem til det gjenstår bare ett år av kontrakten. Det lukter Raheem Sterling av slikt. Emre gjorde det viktige andremålet mot Burnley, men har variert sterkt i prestasjonene denne sesongen. Jeg savner den Emre som dominerte midtbanen for oss for ett år siden. Det er på tide å signere kontrakten og begynne å levere varene ute på banen igjen.

Marius Rabben:
– Håpet mitt er at partene blir enige om forlengelse. Jeg vil ikke selge Can, og i motsetning til tidligere spekulasjoner er det ifølge ham selv ikke et lønnskrav som gjør at ting drøyer. Trolig blir det løst når sesongen er over.

Torbjørn Flatin:
– Vanskelig spørsmål, og det er nok større motstandere av Emre Can enn meg. Jeg ser en meget god spiller der et sted, men han virker ikke å greie å gjøre det ofte nok, lenge nok og fort nok i den intense Premier League. Jeg innbiller meg at Jürgen Klopp også ser noe som er uforløst i landsmannen. Nå har det blitt nevnt forskjellige beløp på det Can skal kreve i ukelønn, både £70.000 og £100.000 er blitt påstått, men hvis du spiller regelmessig på midtbanen og klubbens høyest betalte spillere får £150.000 synes jeg ikke det er urimelig at du vil ønske en ny avtale hvor du tjener minst halvparten av topplønn. Personlig vil jeg gjerne ha Emre fortsatt i klubben, men jeg ser for meg at han ender opp i en annen liga.

I FORHANDLINGER:
I FORHANDLINGER:  Liverpool og Emre Can er fortsatt i kontraktsforhandlinger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]