– Clyne bør frykte for plassen

James Pearce i Liverpool Echo tror Trent Alexander-Arnold kan overta høyrebackplassen dersom Nathaniel Clyne ikke hever seg.

14. mar 2017 kl 20.23 Arild Skjæveland

Nathaniel Clyne har gjort sakene sine bra etter overgangen fra Southampton sommeren 2015, og en vet stort sett hva en får fra den engelske landslagsspilleren.

De siste månedene har han muligens vist noen tegn til svakere form. Mange har kritisert Clyne, både for målet til Danny Welbeck, og for scoringen til Ashley Barnes på søndag. Fremover har han heller ikke fått ting til å stemme den siste tiden.

– Han har ikke scoret siden 6-0 seieren over Aston Villa i februar 2016, og har kun bidratt med tre målgivende på 31 kamper denne sesongen. To av dem kom i august, og den tredje var mot Middlesbrough i desember. På motsatt back har James Milner fem målgivende og seks scoringer på straffer, skriver Pearce.

SOLID:
SOLID:  Nathaniel Clyne har vært solid siden overgangen fra Southampton, men har slitt litt den siste tiden.

James Pearce i Liverpool Echo tror Liverpool har hans erstatter i sine egne rekker, og mener Clyne må se seg selv over skuldra allerede nå. Jürgen Klopp var tilstede da Alexander-Arnold imponerte stort mot Chelsea i går kveld.

– Alexander-Arnolds bidrag fremover ga de røde en ekstra dimensjon i angrepsspillet. Han vant straffesparket som Harry Wilson satte inn, før han sikret poengene med et flott frispark. Spilleren fra akademiet har hatt en stor utvikling siden Klopp ga han førstelagsdebuten mot Tottenham i oktober - og han hadde den gode avleveringen som gjorde at Divock Origi sendte Liverpool i føringen mot Leeds i runden.

TALENTFULL:
TALENTFULL:  Trent Alexander-Arnold imponerer stort for U23 for tiden.

– Han skuffet ingen i Premier League-debuten sin på Old Trafford i januar da Clyne var ute med skade. Han har hatt godt av å kunne trene på Melwood hver dag, og lærer fortsatt spillet, men han har vist at han har et bra temperament og innstillingen til å få ut talentet sitt.

– Clyne må reagere, for prestasjonene hans i det siste har ikke vært bra nok. Klopp sine backer har frihet til å angripe, og får ballen mye i gode posisjoner, men sliter med å ta nytte av det.

– Han kommer seg i noen fantastiske posisjoner, men alt for ofte er den avgjørende ballen for dårlig. Klopp og Liverpool trenger mer fra han i begge ender av banen. Alexander-Arnold er på vei opp, og Clyne bør kjenne på konkurransen. Plassen hans er ikke lenger så sikker som den var, konkluderer Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]