Clyne må plukke opp hansken som Alexander-Arnold har kastet

Trent Alexander-Arnold har imponert både for U23-laget og på førstelaget når han har fått sjansen denne sesongen, og fremstår nå som en trussel mot Nathaniel Clynes klippekort på laget.

16. mar 2017 kl 09.56 Einar Kvande

Alexander-Arnold har fått ni førstelagskamper for Liverpool siden han debuterte i ligacupseieren over Tottenham i oktober.

18-åringens eneste kamp fra start i Premier League kom mot Manchester United på Old Trafford i januar, da Clyne ikke var aktuell på grunn av skade. Men nå fremstår Alexander-Arnold mer og mer som en reell konkurrent til den tidligere Crystal Palace-forsvareren.

– Trent minner meg om meg selv da jeg var på hans alder, og brøt gjennom på førstelaget hos Palace, sier Clyne til Liverpoolfc.com.

– Jeg debuterte kanskje ikke på samme nivå, men jeg husker at det var vanskelig. Men så snart det gikk opp for meg at jeg nå var fast inventar i førstelagstroppen, føltes det bedre. Jeg ble gradvis mer komfortabel sammen med mine medspillere, og nøt det mer og mer, forteller landslagsbacken.

–Trent har kommet inn i troppen og gjort det veldig bra. Han er en ung gutt som er stinn av selvtillit. Han frykter ingenting ute på banen. Han er definitivt et stort talent, som har en lysende fremtid foran seg, sier Clyne.

En kvalitetsspiller

Den erfarne høyrebacken mener at Alexander-Arnold nå spiller på et så høyt nivå at han egentlig ikke trenger noen råd og tips fra ham selv.

– Han virker som en veldig avslappet, rolig og ydmyk fyr. Med det talentet han besitter tror jeg ikke han trenger noen råd fra meg egentlig, uttaler 25-åringen.

– Han gjør det veldig bra. Han er god med ballen, har en god teknikk, og slår gode innlegg. Han er god til å forsvare seg også. Han er en kvalitetsspiller, slår Clyne fast.

– Du kan se at han blir bedre hele tiden. Han har mer selvtillit nå enn til å begynne med, og har funnet seg godt til rette i troppen. Han passer godt inn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]