– Coutinho burde ikke vært rusten fortsatt

Philippe Coutinhos dårlige form etter skaden bekymrer kjent Liverpool-journalist.

8. feb 2017 kl 17.39 Arve Vassbotten

– Det er ikke tilfeldig av formduppen kommer i den mest intensive perioden av sesongen. Med mangelen av noen nøkkelpersoner, er ikke troppen like sterk som Klopp og fansen trodde, sa Liverpool Echos fotballjournalist James Pearce i programmet Press Box på LFCTV tirsdag kveld.

Pearce mener det er spesielt bekymringsfullt at Philippe Coutinho ikke har funnet tilbake til formen han viste før skaden.

Formsvikt

– Vi har sett betydningen noen skader har hatt for Liverpool. Men Coutinho burde ikke vært rusten fortsatt. Det er nå 8 kamper siden han kom tilbake. Han har vist den siste uka at han er langt unna sitt beste. Firmino er heller ikke nær sitt beste, og det samme gjelder Adam Lallana. Det virker som mange som var gode i høst har fått en formsvikt alle sammen. Det er grunn til å tro at de er slitne, mener han.

– De andre lagene har funnet ut av Liverpool. De pakker folk i midten og presser spillet ut til sidene, og de vet samtidig at de vil få en gave i andre enden fordi Liverpool gir bort så mye, sier Pearce.

TRENINGSUKE:
TRENINGSUKE:  Liverpool har god tid til å forberede seg til Tottenham-kampen.

Kastet bort muligheten

En annen som var gjest i programmet var forfatter Simon Hughes, med flere Liverpool-bøker på samvittigheten.

– Man må ta sjansene når man har dem i fotball. Man kan si hva man vil, men Liverpool hadde et momentum og man føler at det er kastet bort. Man hadde fått et løft med et par nye spillere for å komme gjennom perioden, uansett om de kanskje bare hadde kunnet heve laget i seks måneder, sier han.

– Det er bra at Klopp tenker langsiktig, men Liverpool trenger å være blant topplagene også mot slutten av sesongen. Derfor lurer fansen på om skylden ligger hos Klopp, eierne eller spillerne, fordi dette har skjedd så mange ganger de siste årene. Dette er Klopps tredje vindu i England, og to av dem har vært på vinteren, så han burde vite hvordan det virker nå, mener Hughes.

Horrible på dødballer

Pearce mener Klopp og Liverpool ikke har noen unnskyldning når de møter Tottenham i helga.

– Han er en manager som elsker tiden på treningsfeltet. Det er ingen unnskyldninger mot Tottenham, når man har fått en uke å forberede seg på. Troen må komme tilbake til dem. Jeg tror ikke det er så mye han kan endre på laget, siden de som er på benken også har skuffet. Men jeg tror Wijnaldum er den åpenbare å sette inn. Og det bør bli terpet på defensive dødballer, som har vært horribelt, sier Pearce.

– Det er ikke slik at det først er nå lagene har trukket seg tilbake og parkert bussen. Hull gjorde det samme på Anfield, men gnisten har manglet de siste månedene og det er forskjellen, mener Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]