– De må være besatt hver eneste dag

Steven Gerrard mener dagens unge talenter må ha verdensklasse for å spille seg inn på Liverpools førstelag.

21. jun 2017 kl 10.19 Arve Vassbotten

I starten av juli tar Steven Gerrard over styringen av Liverpool U18. Det er liten tvil om at Liverpool-legenden gleder seg til oppgaven.

– 3. juli kommer de for å bli testet, og fra 4. eller 5. begynner vi på banen. Det kan ikke komme raskt nok. Jeg er veldig, veldig spent og så får vi se hvordan det går, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

– Vi laget en plan mot slutten av sesongen, så alle har en oversikt over den første måneden, sier han.

Tøffere krav enn for 10-15 år siden

Mannen som selv fikk 710 kamper for Liverpool etter å ha gått gradene gjennom akademiet, vet mer enn noen andre hva som kreves for å lykkes.

– Det er mye talent her, men jeg har sagt det før og sier det igjen: for å spille for Liverpools førstelag må du være i verdensklasse. Og jeg tror det har endret seg. For 10-15 år siden kunne man spille for Liverpools førstelag om man var veldig god. Det er ikke nok lenger, fordi spillerne som er der er i verdensklasse, så for å ta plassen til noen andre, må du selv ha verdensklasse, mener Gerrard.

– Verdiene i klubben vil aldri endre seg, så jeg kommer ikke inn for å prøve å endre verdiene. Det vil være mer av det samme, men jeg vil fortelle dem at hver eneste dag må de være besatt av å spille på Liverpools førstelag.

Norske Edvard Sandvik Tagseth er en av spillerne som vil trene under Gerrard kommende sesong.

Disse er i støtteapparatet

Nåværende U15-trener Tom Culshaw vil være Gerrards assistent, og keepertrener Neil Edwards og analyseeksperten Scott Mason er også med i teamet.

Jordan Milsom, som jobber med restitusjonstrening og som jobbet med Gerrard på Melwood tidligere, skal også til akademiet, mens den fysiske treneren Conall Murtagh går andre veien.

Tommy Culshaw vil være assistenten min. Vi vet alt om hverandre og jeg tror han vil være en perfekt partner.

– Jeg mistet min fysiske trener, da U18s fitness-trener dro til Melwood. Jeg ringte Jürgen og spurte om jeg kunne få Jordan Milsom, som jeg jobbet med noen år, og som jeg synes er en av de beste på området, sier Gerrard.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]