– Den vanskeligste ligaen å ta seg til Champions League fra

Jürgen Klopp synes det nesten er jevngodt med å vinne et trofé dersom Liverpool klarer å ta seg til Champions League.

16. apr 2017 kl 09.28 Einar Kvande

– Dette er den vanskeligste ligaen å ta seg til Champions League fra. Det er ingen andre ligaer som har den samme bredden. Så mange lag som spiller utrolig bra, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Det vil alltid være minst tre eller fire lag som kjemper om topplassene til siste slutt. Helt på tampen kan det være bare et par lag som kjemper om tittelen, og de andre kjemper om Champions League-plassene, utdyper Liverpool-manageren.

– Så spørs det hvor du selv legger lista. Er en plass i Champions League veldig bra, eller er det minimum av hva du bør klare? For meg vil det være en skikkelig suksesshistorie om vi klarer å nå Champions League, og skuffende om vi ikke klarer det.

– Det er slik jeg ser det på bakgrunn av hvordan sesongen har utviklet seg. Vi er nå i en posisjon der vi virkelig må gå for en plass blant topp fire, om vi skal klare det. Da blir du selvsagt skuffet om du ikke klarer det.

– Cupspill kan gi lag energi i innspurten

Klopp har fortsatt til gode å vinne et trofé som Liverpool-manager, selv om han tok laget til to cupfinaler forrige sesong. Manageren ser det imidlertid ikke som noen fordel at han og laget hans bare har Premier League å konsentrere seg om i innspurten.

– Det å være i en semifinale i FA-cupen er en vidunderlig ting. Å være med i Europa League helt inn, slik vi var forrige sesong, var noe vi satte pris på. Vi hadde vår kvartfinale på denne tiden, mot Dortmund. Vi følte aldri at det forstyrret oss med tanke på ligaen. Det ga oss heller ekstra energi til å fullføre løpet.

– Jeg anser Manchester United som store favoritter til å vinne årets Europa League, og jeg tror de også vil nyte det. Det er en fordel å være med på slike ting om du ønsker at det skal være det. Det er fortsatt noen lag som må spille hver tredje dag på grunn av hengekamper og slike ting, ja. Jeg forstår dette. Vi ser på vår egen situasjon, og forsøker å gjøre det beste ut av det.

Mange interessante kamper

Klopp forventer at kampen om topp fire-plasseringene vil pågå helt frem til siste serierunde.

– Studerer man min historikk, er jeg sikker på at dette ikke blir avgjort før i siste ligarunde. Det pleier å være slik med meg. Så det må vi være forberedt på.

– Klarer vi å avgjøre dette til vår fordel tidligere, da bør vi forsøke å gjøre det, men jeg er ikke sikker på at det er mulig, for alle som er med i kampen ønsker å klare dette.

– Det skal spilles mange interessante kamper de kommende ukene. Det er bra. Dette er en fin tid å se på Premier League-kamper, vil jeg si. Det er mye som står på spill, så det blir mange spennende kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]