Før kamp i motstanderleiren:– Denne sesongen gjør meg deprimert

Swansea ligger nederst på tabellen, har sluppet inn flest mål, og bare vunnet fire kamper hele sesongen.

20. jan 2017 kl 10.08 Arve Corneliussen

– Akkurat nå er formen vårt svakeste ledd. Når du er i så dårlig form gjør det ting mye vanskeligere. Denne sesongen gjør meg deprimert, og jeg tror ikke det er mange som er selvsikre foran møtet med Liverpool, sier walisiske Kristian Webb, som styrer bloggen «Forza Swansea».

Swansea har spilt 14 kamper i ligaen siden Liverpool vant på Liberty Stadium i høst. Av dem har de bare vunnet tre. Forrige kamp ble de nedsablet med 0-4 på eget gress mot Arsenal.

– I første omgang var det vanskelig for Arsenal å bryte oss ned, men i andre omgang var det akkurat som vi sluttet å kjempe. Vi så hvordan Liverpool slet med å bryte ned Plymouth. Det var litt lignende i første omgang, mener Webb.

– Første omgang kommer til å bli viktig for begge lag på Anfield. Vi kommer til å spille veldig defensivt, og jeg tror Liverpool kommer til å få det vanskelig når de skal bryte oss ned – selv om jeg spår at Liverpool vinner.

Tre managere

Francisco Guidolin fikk sitte til starten av oktober. Da tok den tidligere Stabæk-manageren Bob Bradley over, som fikk sitte til slutten av desember.

I starten av januar forlot Paul Clement rollen som assistentmanager i Bayern Munchen for å bli Swansea-manager.

– Det blir et selvsikkerhetsproblem for spillerne med så mange managere. I sommer vil jeg påstå at vi forsterket laget, men likevel har vi dårligere resultater denne sesongen. Med så mye rot i klubben blir det mange spillere som vurderer fremtiden sin, sier Webb.

Ifølge Webb er fansen meget misfornøyde med at eierne sparker så mange managere. Likevel falt ikke Bradley-ansettelsen i god jord.

– Bradley var ikke et spennende valg. Han var verken det fansen forventet eller ville ha, og var heller ikke det klubben trengte. Han hadde ingen Premier League-erfaring, og ble kastet rett ut på dypet. Det vi trengte var en manager med erfaring fra nedrykkstriden – Sam Allardyce, Steve Bruce, eller kanskje til og med Alan Pardew.

Independent skriver at Clement ble ansatt bare timer før seieren mot Crystal Palace. Derfor har han i teorien tapt to av to kamper som Swansea-manager. 2-0 mot Hull i FA-cupen, og 0-4 mot Arsenal i ligaen.

– Jeg tror Clement er en god ansettelse. For 3-4 år siden spilte vi god angrepsfotball under Michael Laudrup og Brendan Rodgers, og vi må ha en manager som Clement for å få det tilbake på sikt.

Slipper inn flest

Med 49 mål sluppet inn troner Swansea den dystre tabellen over mål sluppet inn. Det er mer enn dobbelt så mange som Liverpool har sluppet inn, med sine 24.

– Det hjelper ikke å se på enkeltspillere. Når du har hatt tre managere, har du også spilt på tre forskjellige måter. Vi kan ikke klage bare på forsvaret. Det er hele laget sin skyld, og hele klubben må finne ut av problemene.

Heller ikke fremover har det gått på skinner for waliserne. De har scoret 23 mål, noe som er under halvparten av Liverpools 49.

– Vi trenger at Clement får orden på sakene. Han må både få laget til å score mer og organisere forsvaret. Det er dårligere lag enn oss i Premier League. Vi har kvaliteten, men er ikke selvsikre nok. Aston Villa som rykket ned i fjor hadde også gode spillere, men fant aldri roen med så mange forskjellige managere og taktikker.

Den fremste kvalitetsspilleren mener Webb er Gylfi Sigurdsson. Med fem mål har bare Leroy Fer og Fernando Llorente scoret flere mål. Islendingen har imidlertid med sine seks målgivende seks ganger så mange som Fer og Llorente til sammen.

– Sigurdsson er viktig. Hvis du ser på kampene mot topplagene, er det han som har scoret målene. Er det noen som kan skape problemer for Liverpool, så er det han.

FARLIGE:
FARLIGE:  Gylfi Sigurdsson har plukket målpoeng mot Chelsea, Manchester City, Manchester United og Arsenal denne sesongen i kamper mot «topps-seks-lagene». Leroy Fer har scoret seks mål på 13 starter, to av dem mot Liverpool og Chelsea.

Tøft kampprogram

De fem neste kampene skal Swansea møte Liverpool (b), Southampton (h), Manchester City (b), Leicester (h) og Chelsea (b).

– Vi trenger sju poeng de neste fem kampene om vi skal holde oss oppe. Vi kan slå Leicester og Southampton, og hvis vi kan såre et at topplagene kan det gå. Til det er matematisk umulig kommer jeg til å ha troen på at vi holder oss.

Crystal Palace innehar foreløpig 17. plassen i Premier League, og er bare ett poeng foran Swansea, ifølge Whoscored.com.

– Det er ikke så lenge til vi skal møte både Hull og Middlesbrough. Vi må treffe med formen nå, og begynne å score flere mål. En god forestilling mot Liverpool kan være starten på bedringen for oss.

– På vår dag kan vi skape trøbbel for alle, og vi er gode nok til å gi Liverpool kamp. Jeg håper Clement kan få troen tilbake til spillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]