Derfor satt Matip på benken

Jürgen Klopp forklarer hvorfor han valgte å spille med Ragnar Klavan i stedet for Joël Matip i midtforsvaret mot Swansea.

21. jan 2017 kl 16.34 Einar Kvande

Klopp vil garantert bli kritisert for stoppervalget, etter tap 3-2 for bunnlaget Swansea hjemme på Anfield i en kamp for forsvarsrekka ikke hadde noen god dag på jobb.

I går kveld fikk Liverpool grønt lys av FIFA til å benytte Matip, men tyskeren valgte altså å spille med Dejan Lovren og Klavan som stoppere mot «svanene».

Beskjeden kom for sent

– Først og fremst er jeg glad for at vi fikk en positiv avgjørelse i denne saken, selv om vi hadde forventet det, uttalte Klopp til BT Sport om det faktum at den betente Matip-saken nå er løst.

– Vi hadde bare to økter til å forberede oss til denne kampen, og Matip var ikke involvert i forberedelsene, så jeg forventet ikke å benytte ham. Jeg konsentrerte meg om de spillerne jeg kunne benytte, forklarer Liverpool-manageren.

– Det var først sent i går at vi fikk grønt lys til å benytte ham, og det var bra fra et fotballperspektiv, men det var for sent.

Matip kom inn for Georginio Wijnaldum på overtid, i en rolle som oppspillspunkt, i et forsøk på å berge det ene poenget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]