Før kamp i motstanderleiren:– Det er ingen hemmelighet at vi er fantastiske på dødballer

West Bromwich har forbedret seg kraftig offensivt, men britisk redaktør mener likevel at dødballer er måten de kan slå Liverpool på.

14. apr 2017 kl 16.44 Arve Corneliussen

– Det er ingen hemmelighet at vi har vært fantastiske på dødballer denne sesongen, noe vi fikk se igjen da Craig Dawson scoret to veldig fine mål mot Arsenal. I tillegg er Liverpools svakhet defensive dødballer, så jeg tror sjansen vår ligger i å få så mange dødballer som mulig, sier Alex Newton, redaktør for nettsted Read West Brom.

Ifølge statistikk fra Opta, har West Bromwich scoret flest mål fra dødball i ligaen med 18. Forsvarsspillerne Jonny Evans, Craig Dawson og Gareth McAuley har til sammen scoret ti mål.

Til sammenligning har Joel Matip, Ragnar Klavan, Dejan Lovren og Lucas Leiva scoret tre.

– Jeg tror likevel det beste vi kan håpe på er uavgjort. Liverpool spiller bra for tiden, og lag med gode vinger gjør det alltid bra mot oss. Dawson spiller høyreback, og han er egentlig midtstopper. Nyom spiller venstreback, og det er på feil side for han. Det kan bli tøft for oss om Coutinho har en bra kamp, spår Newton.

– Jeg tror det blir en tett kamp, hvor vi spiller defensivt og prøver å holde Coutinho og Firmino ute av kampen. Samtidig tror jeg vi kommer til å score på grunn av Liverpools svakheter defensivt, men at kvaliteten deres blir avgjørende til slutt.

Flere scoringer

Med 39 mål har West Bromwich allerede scoret mer enn de to foregående sesongene med Tony Pulis bak roret, ifølge Premierleague.com.

– Vi har spilt mye bedre enn i tidligere sesonger. Tony Pulis er kjent for veldig defensivt spill, og forrige sesong hadde vi for eksempel sju kamper uten skudd på mål. Det er åpenbart for dårlig. Denne sesongen har han spilt med mer offensive vinger, og da har det sett mye bedre ut, forklarer Newton.

Newton trekker frem de offensive bidragene til Nacer Chadli og Matt Phillips, som henholdsvis har scoret fem og fire mål, og slått fem og åtte målgivende pasninger.

– Det har vært et steg opp fra det vi har hatt, og en spiller som Chris Brunt spiller nå i en mer defensiv rolle. Pulis har gitt vingene mer offensiv frihet enn de har fått tidligere. Jake Livermore, som vi kjøpte i januar, spiller også oftere gjennombruddspasninger enn det Darren Fletcher og Claudio Yacob gjør.

ASSISTKONGE:
ASSISTKONGE:  Skotske Matt Phillips har åtte målgivende på 26 ligakamper. Det er én mer enn Adam Lallana, som har flest for Liverpool. Etter å ha vært skadet siden februar, fikk han spille én omgang mot Watford og 60 minutter mot Southampton forrige kamp. Den forrige målgivende pasningen han slo var mot Hull 2. januar.

De seks siste kampene har imidlertid søndagens vert bare scoret mot Arsenal. Redaktøren tror Matt Phillips' skadefravær kan ha vært årsaken.

– Uten ham spilte vi plutselig litt mer defensivt igjen. Spesielt mot topplagene. Man kan se en stor forskjell på om han er i laget eller ikke, og på et tidspunkt hadde han flest målgivende i ligaen. Vi er et mye bedre lag med han på banen.

– Han spilte 60 minutter mot Southampton sist, hvor han så ganske bra ut, så jeg antar at han starter.

En spiller som har skuffet på nyåret, er kraftspissen Salomón Rondón. Etter han scoret hat-trick mot Swansea 14. desember, har han ikke scoret et eneste mål.

Han har spilt 16 ligakamper.

– Rondón har vært i veldig dårlig form. Etter hat-tricket trodde jeg han virkelig skulle slå til og nå et tosifret antall mål. Han gjør det greit i oppbyggingsfasen og har scoret for Venezuela, men sliter med å score. Robson-Kanu har gjort det greit i mellomtiden, men jeg tipper Rondón starter mot Liverpool på grunn av luftstyrken.

RINGREV:
RINGREV:  Tony Pulis har ikke tapt en eneste av åtte hjemmekamper mot Liverpool i Premier League. Fem har endt uavgjort, og han har vunnet tre. Klubbene han har gjort det med er Stoke, Crystal Palace og West Bromwich.

Synger om Pulis

Med de offensive bidragene, og den forbedrede tabellplasseringen, har fansen plutselig trykket den walisiske manageren til sitt bryst.

– Før var veldig mange imot Pulis, og de ønsket seg mer underholdende fotball. Denne sesongen har han begynt å vinne fansen tilbake. Navnet hans har til og med blitt sunget på The Hawthorns, noe som virket helt umulig tidligere, forteller Newton.

– Det vil alltid være noen som er anti-Pulis, men fansen er ganske fornøyde nå. Jeg vil si det er en splitt på 80/20 i favør Pulis, legger han til.

Statistikken mot topp seks er imidlertid mindre lystig. For fem serierunder siden hadde de bare tatt ett poeng av 21 mulige, men har deretter slått Arsenal og spilt uavgjort mot Manchester United.

– Vi har ikke spilt så dårlig i de kampene som resultatene tilsier. Både Arsenal og Chelsea borte var knepne tap, men så har vi slitt når motstanderne scorer et tidlig mål. Da har vi ingen plan B. 1. omgang er problemet vårt. Kommer vi oss gjennom den uten å ligge under, pleier vi å gjøre det ganske bra.

Solid keeper

Skulle Liverpool spille seg gjennom vertenes forsvarsmur, kan det likevel bli vanskelig å overliste Ben Foster i mål.

– Jeg mener Foster er veldig undervurdert. Alle kjenner til at McAuley og Evans har vært bra, men han har vært vår beste spiller defensivt. Jeg mener han er en av de beste keeperne i ligaen, og har sikkert reddet mer enn ti poeng for oss.

Før helgens runde er West Bromwich ti poeng unna 7. plassen som fort kan gi Europa League, noe redaktøren ikke har tro på at de kan ta igjen.

– Everton ser for sterke ut til det. Vi ønsker bare å forsvare 8. plassen vår, som kan bli vår beste sesong noensinne i Premier League. Liverpool har nok mest press på seg foran denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]