– Det er lettere i de store kampene

Gini Wijnaldum synes det er lettere å spille mot lag som vil angripe.

17. mar 2017 kl 23.19 Arild Skjæveland

Gini Wijnaldum sin heading ble kampens eneste mål sist Liverpool og Manchester City møttes. Nederlenderen står ofte frem mot de største lagene, og har i tillegg scoret mot Arsenal og Chelsea denne sesongen. Han mener det er lettere å spille de store kampene.

– Det er lettere å spille i de store kampene når begge lag ønsker å gå for det, ta initiativet og prøve å vinne. Det gir oss mer plass til å spille, og fordi vi har vært så gode kollektivt i disse kampene blir det lettere å vise seg frem også individuelt, sier Wijnaldum i et intervju med Goal.com.

– Jeg har mål og målgivende mot våre største konkurrenter denne sesongen, men det er på grunn av laget. Vi har så mange som viser seg frem i de store kampene, og jeg tror vi er et lag som kan få frem det aller beste i den type kamper, sier han.

Tøft mot de mindre lagene

– Det er gledelig, men samtidig trist når du avgir poeng mot de andre lagene. Jeg tror at dersom vi kan gjøre det bra mot rivalene våre, kan vi også gjøre det i andre kamper, slik vi viste i starten av sesongen.

Han merker stor forskjell på de store kampene, og mot lag som legger seg bakpå.

– Du kan merke og føle forskjellen i de kampene. Du føler det på publikum, og forventningene er større. De er mer utålmodige fordi vi ikke har spilt så bra mot lagene lenger nede på tabellen. Når vi brenner en sjanse merker man det i stadion, og motstanderne våre vokser også på det. Det gir dem motivasjon.

TØFFERE:
TØFFERE:  Liverpool har slitt mot lagene lengre ned på tabellen.

– Vi er bare mennesker, så det er klart du merker og føler det. Det er vanlig for Liverpool-supportere å ha høye forventninger, for det er en stor klubb, og en av de største i verden. Som lag må vi håndtere det og fikse det problemet. Det er bare vi som kan ordne det, sier 26-åringen.

– Vi må være positive, og vite at vi har kvaliteten til å få resultat mot hvem som helst. Dersom noe ikke fungerer, må vi være tålmodige og ikke la oss frustrere. I første halvdel av sesongen klarte vi det, så det er ikke som at vi ikke kan det.

– Når det er tøft og lagene legger seg bakpå for å frustrere deg, så må du ta utfordringen. Du kan ikke tenke «det er ikke dette vi ønsker», men prøve å skape muligheter. De kan spille slik, men vi kan fortsatt score mål, og slåss for poengene. Vi må heller se på det slik enn å tenke «huff, enda en slik kamp». Nesten alle lag vil gjøre det mot oss, så vi må akseptere det og klare beseire det, sier Wijnaldum.

Manchester City - Liverpool har avspark søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]