Før kamp i motstanderleiren:– Det er noe som knyter seg borte

Burnleys supporterleder tror kampbildet blir veldig likt som i høst.

10. mar 2017 kl 22.14 [email protected]

– Jeg tenker at det blir cirka 80-20 i ballbesittelse i favør Liverpool. Jo lengre det går før Liverpool scorer, jo mer kommer de til å presse. Da blir det mer rom for oss, sier Henning Mathisen, leder i Burnleys skandinaviske supporterklubb.

Mathisens spådom stemmer eksakt med 2-0-tapet på Turf Moor. Da hadde Liverpool 80,4 prosent ballbesittelse.

– Vanligvis spiller vi 4-4-2, men mot de gode lagene blir vi ofte presset bakover. Da faller ofte den ene spissen ned, slik at vi får fem på midten. På søndag vil vi nok legge oss lavt. Samtidig prøver vi å skape noe og presse høyt når vi kan, og da blir det via kontringer eller cornere, forklarer Mathisen.

Hvem som blir Andre Grays spissmakker kan definere formasjonen. Sannsynligvis står det mellom Ashley Barnes og Sam Vokes.

Barnes har fire mål på elleve starter, mens Vokes har fem mål på 15 starter.

– Jeg tipper det blir Vokes og Gray på topp. Vokes løper ikke så mye, men er bra å ha på dødballer. I en slik kamp vil jeg heller at Barnes skal starte. Han er mer den krigeren som kan være et bindeledd mellom midtbanen og angrep, mener supporterlederen.

Elendig borteform

Burnley har slitt voldsomt borte denne sesongen. Der har de bare tatt to av sine 31 poeng – uavgjort mot Manchester United og Hull.

– Jeg tror det ligger mellom ørene, og det er noe som knyter seg på bortebane. Hjemme har vi god støtte fra supporterne. Det er litt vanskelig å si hvorfor, men vi har fått en mental knekk, forteller Mathisen.

Hittil har Burnley spilt mot alle topp-seks-lagene borte, utenom Liverpool. Mot Chelsea tapte de 3-0, og mot Tottenham, Manchester City og Arsenal tapte de 2-1 alle kampene.

– Vi har vært nærme noen ganger. Blant annet utlignet vi på overtid mot Arsenal, og fikk et offside-mål imot rett etter. Vi har ikke blitt overkjørt. Det har vært noen smeller på bortebane, men ikke mot topplagene slik sett.

Grunnen til de jevne resultatene har ikke ligget hos enkeltspillerne, ifølge Mathisen.

– Kjennetegnet vårt er veldig god innsats og bra lagmoral. Spillerne jobber for hverandre, og står på til fløyten går. Ofte har vi scoret en del mål de siste ti minuttene i kampene. Vi har et bra kollektiv med få stjerner, mener han.

SKUFFER:
SKUFFER:  Jon Flanagan har startet tre kamper i ligaen, tre i FA-cupen og én i ligacupen. – Han har ikke vært imponerende. Hadde han vært god, ville han ha spilt mer. Han har ikke tatt vare på sjansene, og det er derfor han ikke spiller, sier Henning Mathisen.

Supporterlederen er ikke helt fornøyd med at laget har sluppet inn 40 mål i ligaen. Likevel mener han forsvaret har prestert spesielt bra i kollektivet Burnley.

– Forsvaret har vært bra selv om vi har sluppet inn mye. Michael Keane har vært god som midtstopper, i tillegg til at backene har vært bra. Spesielt Stephen Ward på venstrebacken.

Ben Dinnery meldte fredag på Twitter at Tom Heaton er klar til dyst, etter å ha mistet forrige kamp med sykdom.

– Det er veldig viktig å få Heaton tilbake. Han er en viktig mann i troppen, og en forsvaret stoler på. Det er en grunn til at han er førstekeeper. Han har levert denne sesongen, og det er bare en fordel å få han tilbake.

På midtbanen mister sannsynligvis belgiske Steven Defour kampen. Han noterte seg for øvrig for en målgivende pasning i hjemmekampen mot Liverpool.

– Det er en ulempe for oss. Når en spiller som starter ikke blir klar, er det et tap uansett. Jeff Hendrick kommer tilbake, og han har vært et bra kjøp. I tillegg spiller Joey Barton bra sentralt.

Nedrykksmanageren ble

I 2014/15-sesongen rykket Burnley ned fra Premier League. Da fikk manager Sean Dyche noe så sjeldent som å beholde jobben.

– Hvis du tenker på forutsetningene, burde vi ikke vært i Premier League i det hele tatt. Dyche har gjort en veldig god jobb i forhold til midlene han har. Han er en ærlig og fair manager. Han går ikke etter stjerner og overbetalte spillere, men gjør gode kjøp, forklarer supporterlederen.

Dyches menn ligger på tross av borteformen ni poeng foran Middlesbrough på 18. plass.

– Slik det ligger an nå, er vi veldig fornøyde. Målet er å holde seg. Det ser bra ut nå, men det er nok kamper igjen til at vi ikke kan ta helt av ennå. Vi har flere poeng enn det vi kunne forventet.

I løpet av de tre neste bortekampene møter Burnley både Middlesbrough og Sunderland.

– Det viktigste er å ta poeng mot nedrykksrivalene. I utgangspunktet vil man si at poeng på Anfield bare er en bonus, men som supporter vil man helt klart vinne hver kamp uansett, sier Mathisen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]