– Det var kanskje ikke den dummeste idéen

Roberto Firmino spiller nå som spiss både for Liverpool og Brasil.

1. apr 2017 kl 00.15 Arild Skjæveland

Roberto Firmino fikk starte som spiss for Brasil i storseirene mot Uruguay og Paraguay. Brasil er nå kvalifisert til VM i Russland, og Klopp tror begge spillerne returnerer til Merseyside med et smil om munnen etter en positiv opplevelse på banen.

– Om du så kampene, så scoret ikke Roberto, men han skapte nær sagt alle sjansene. Det var utrolig. Du tenker «hvordan fikk de så mye rom i og rundt boksen?». Det var Roberto som var overalt. Han gjorde en veldig god kamp, sier Klopp til Liverpool Echo.

– De har en veldig god stall. Jesus, fyren fra Manchester City, spilte hele tiden. Han er veldig ung, men veldig god. Roberto var litt bak i rekken, men nå kan han vise kapasiteten sin. Han er veldig glad for å få spille for et veldig sterkt la. Han er en veldig viktig del av to sterke lag.

– Jeg vet hva dere tenkte da vi brukte ham som nummer 9. Nå spiller han for Brasil som nummer 9, så det var kanskje ikkje den dummeste idéen.

Klopp mener Tite og Brasil spiller en lignende fotball som Liverpool.

– Tite liker åpenbart måten vi spiller på. Vi har hatt noen samtaler. Ikke med ham personlig på grunn av språkbarrieren, men det er en fyr i støtteapparatet hans som snakker engelsk, og vi har hatt mye kontakt. Han liker måten vi spiller på, og jeg tror han ønsker å gjøre noe lignende.

Philippe Coutinho scoret i 3-0 seieren mot Paraguay.

– Det var veldig bra for Roberto, og spesielt bra for Phil. Phil scoret et nyelig mål. I den andre kampen så han veldig bra ut. Det fløt bra. Det var bra for ham, og forhåpentligvis blir det bra for oss på lørdag.

– Da jeg møtte dem trodde jeg at de kom til å være slitne, men det var ikke slik. De hadde smil om munnen. Mentalt var det en stor ting for dem å allerede kvalifisere seg fra en veldig tøff gruppe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]