LØNN FOR STREVET  Ben Woodburn er blitt tatt ut til å representere Wales etter en god sesong med Liverpool.

– Dette er ikke for å ta innersvingen på England

Chris Coleman benekter at han har tatt ut Ben Woodburn i Wales-troppen til VM-kvalifiseringskampen mot Irland for å forhindre at England får kloa i Liverpool-spilleren.

17-åringen kan få sin A-landslagsdebut mot Irland i Dublin neste fredag, etter å ha representert Wales i aldersbestemte klasser siden han var 13 år gammel.

– Dersom Ben ønsket å spille for England, kunne vi ikke forhindret ham fra å gjøre det. Ingen av våre spillere har kontrakt med Wales, sa landslagssjef Coleman under sin pressekonferanse i dag der han presenterte troppen til Irland-kampen.

– Ben er tatt ut fordi han har spilt seg inn i førstelagsdiskusjonen i Liverpool. Han scoret i debuten sin på Anfield. Men ingen kan fortelle meg noe nytt om denne gutten. Jeg har kjent ham i fem år.

– Han har vært inne i vårt system siden han var 13 år gammel. Så når folk begynte å legge merke til ham i Liverpool, hadde vi kjent til ham lenge og visste alt om ham.

– Han har gjort det bra denne sesongen. Han har vært en av de unge spillerne som har banket på døra til A-landslaget. Disse guttene fortjener en sjanse. Han er tatt ut fordi han er god nok. Vi ser frem til å ha ham med i troppen.

– Vi betrakter Ben som en landslagsspiller for Wales

Coleman ble spurt om han vil gi Woodburn debuten mot Irland, bare for å sikre seg at England ikke kan kapre talentet senere.

– Nei, det kommer absolutt ikke til å skje på det grunnlaget. Dersom jeg føler vi trenger en forandring av taktiske årsaker, så vil vi sette ham inn, men ikke fordi jeg er bekymret for ham i forhold til England. Men det er også mulig han starter kampen.

– Vi betrakter Ben som en landslagsspiller for Wales. Vi har hatt ham siden han var en ung gutt, og vi forventer å ha ham med oss i fremtiden. Han har en god fremtid hos oss.

– Men vi kommer ikke til å gi ham noen A-landskamper på feil grunnlag.

– Han har gjort det bra i Liverpool. Det at han spiller for Liverpool i Premier League og er i troppen deres, betyr at han trener med internasjonale spillere hver dag. Teknisk er han veldig god, og han spiller for en av de største klubbene som finnes i fotballen.

Er blitt lagt merke til

– Han har fått en del spilletid for Liverpool denne sesongen. Spillerne som spiller i Premier League er på aller høyeste nivå, så overgangen til landslagsfotball er ikke stor for ham.

– Han vil ikke være skremt av å spille sammen med internasjonale spillere. Han gjør det hver eneste dag. Det blir ikke noe problem.

– Han har allerede bevist at han duger på dette nivået. Det er snakk om naturlig progresjon. Det er slik jeg ser det. Vi har ikke blitt overrasket over Ben, for vi kjente allerede til ham. Det er andre folk som er blitt overrasket, avsluttet Coleman.

Del

Wales

09.10.2017 22:20

Innhopp for Woodburn

09.10.2017 19:50

Woodburn og Ward på benken

03.10.2017 00:02

Ben Woodburn årets unge spiller i Wales

Liverpools 17-årige angrepstalent har blitt kåret til den beste unge landslagsspilleren hos fremgangsrike Wales.

Ben Woodburn

25.10.2017 18:04

Woodburn har signert

Ben Woodburn har skrevet under på ny langtidskontrakt.

19.10.2017 13:04

– Ben trenger spilletid

Steven Gerrard om hvorfor han benytter Ben Woodburn som kaptein for sitt lag i UEFA Youth League.

17.10.2017 11:34

Barcelona vil ha både Woodburn og Coutinho

Chris Coleman

21.03.2017 00:25

Klopp og Coleman:17-årige Woodburn kan håndtere et landslagsuttak

Jürgen Klopp uttrykker overraskelse over at han ikke ble informert om uttak av Ben Woodburn, men Chris Coleman har tatt ut unggutten kun fordi han er god nok.

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.01.2018 kl 16:07

Videodømming på Anfield for første gang

VAR vil bli benyttet i FA-cupkampen mellom Liverpool og West Bromwich.

+
18.01.2018 kl 14:07

Skadet trio tilbake i trening

Jordan Henderson ble ønsket tilbake til trening med åpne armer og et smil av Jürgen Klopp.

+
18.01.2018 kl 13:02

Vil ikke slippe Woodburn etter Coutinho-salget

Sunderland fikk nei til å låne 18-åringen.

+
18.01.2018 kl 11:20

– Jeg har lært mer på en halv sesong enn jeg har gjort på et helt liv

Lørdag kan Edvard Tagseth få sin Anfield-debut.

+