– Diagonal-løpene er utrolig viktige

Philippe Coutinho forklarer hvorfor samspillet med landsmannen Roberto Firmino fungerer så godt.

11. apr 2017 kl 09.52 Einar Kvande

Liverpool-angrepet ser ut til å fungere best når Philippe Coutinho og Roberto Firmino er på banen samtidig, og de to brasilianerne ser ut til å ha en egen evne til å finne hverandre når Liverpool ruller opp sine mest effektive angrep.

De to brasilianerne kom inn mot Stoke og snudde kampen nærmest på egen hånd.

– Roberto er en smart spiller. Han gjør disse diagonale løpene som er så viktige for vårt spill i Liverpool, forklarer angrepsmakker Coutinho til Liverpool FC Magazine.

Har scoret i tre kamper på rad

24-åringen mener at hans gode venn har vært sterkt delaktig i at han selv har funnet formen i sesonginnspurten. Coutinho har nå scoret i de tre siste Premier League-kampene.

– Roberto er alltid ledig slik at han kan motta ballen, selv om han spiller alene der fremme. Om han ikke får sjansen til å score selv, hjelper han til med å skape sjanser for oss andre, sier Coutinho.

– Vi spiller sammen både her og for Brasil, så vi kjenner hverandre godt. Vi kjenner hverandres bevegelser. Det er godt at vi allerede har denne forståelsen av hverandres spill, som vi har opparbeidet gjennom å ha trent og spilt kamper sammen.

Fysisk sterk

Coutinho mener også at Firmino er en spiller som er meget sterk i kroppen, og derfor tåler en del juling fra motstpillerne.

– Roberto er veldig god med ballen, og han er fysisk veldig sterk også. Han er ikke så høy som andre spisser, men du kan se at han er veldig sterk. Han er en veldig viktig spiller for oss. Hans bevegelser skaper rom for andre, og også for ham selv. Det er veldig viktig, med tanke på måten vi spiller på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]