Døpes om til «The Kenny Dalglish Stand»

Klubblegenden King Kenny hedres.

3. mai 2017 kl 17.59 Lars Frøsland

– Liverpool er henrykt over å kunne melde at Anfields Centenary Stand vil bli omdøpt til «The Kenny Dalglish Stand» for å anerkjenne 66-åringens unike bidrag til klubben, heter det i en pressemelding fra LFC.

Avgjørelsen er tatt av Liverpools eiere, med John W. Henry i spissen, for å ære statusen Dalglish har på Anfield. Dette skjer i forbindelse med klubbens 125 årsdag.

Dalglish ble hentet til klubben i 1977, og ble raskt en favoritt på Anfield. Hans karriere i Merseyside var unik, og av mange regnes han som tidenes Liverpool-spiller. Som manager skaffet han det ene trofeet etter det andre, og Liverpool spilte feiende flott fotball under skottens ledelse.

Likevel er det mer enn bare det sportslige som har gitt ham legendestatusen i Liverpool: Da 96 mennesker mistet livet på Hillsborough 89', var det få som viste like mye omsorg og respekt som Kenny Dalglish. Han var der for å støtte familiene, supporterne – og hele Liverpool by.

I tillegg startet han, sammen med sin kone Marina, den veldedige organisasjonen «Marina Dalglish Appeal», som jobber for å hjelpe mennesker som er rammet av kreft.

Dalglish sine verdier er synonymt med «The Liverpool Way», og det er av denne grunn klubben har valgt å hedre ham.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ELSKET:
ELSKET:  Kenny Dalglish er en favoritt blant Liverpool-fans over hele verden, men han er en helt spesiell plass i hjertene til lokalbefolkningen i Liverpool.

FSG hedrer Dalglish

På vegne av FSG hadde Liverpool-eieren John W. Henry dette å si om avgjørelsen:

– I Kenny Dalglish har vi en person som bærer en så stor betydning av klubbens kjerne, så det påhviler oss egentlig et ansvar om å anerkjenne ham på denne måten. Han er unik, ikke bare for Liverpool, men hele Fotball-England.

Henry trekker frem verdigheten og lederskapet han viste etter Hillsborough.

Formann Tom Werner vet at Dalglish ikke ønsker mer oppmerksomhet enn nødvendig, men mener dette er det riktige tidspunktet å hedre ham på:

– Vi vet at dette ikke vil føles komfortabelt for ydmyke Dalglish, men når vi nærmer oss klubbens 125-årsjubileum, er dette den riktige tiden å gjøre det på. I flere årtier har han tjent klubben med en tydelig holdning at det kollektive alltid kommer foran det individuelle. Dette handler om at hans navn symboliserer verdiene denne klubben står for, sier Werner.

NOK ET TROFÈ
NOK ET TROFÈ  Dalglish andre periode som LFC-manager ble bare en middels suksess, men han skaffet klubben et etterlengtet trofé. Her står han sammen med Werner og Henry.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]