– Drømmen er å bli Liverpool-kaptein

Mye har skjedd på kort tid for Trent Alexander-Arnold. Men scouseren sier han har en lang vei å gå.

6. mai 2017 kl 00.35 Marius Rabben

Forrige sesong jaktet den ydmyke 18-åringen på en plass i reservelagstroppen. Som kaptein på U18-laget var steget opp til Anfield tilsynelatende et stykke unna.

Alexander-Arnold vokste opp en liten gåtur fra det berømte treningsanlegget i West Derby, og spilte seg oppover i gradene fra han ble plukket opp av favorittklubben allerede som seksåring. Det skjedde etter at han var blant de heldige i klassen som ble tilfeldig plukket ut til å prøve seg på akademiet en sommer.

Kikket gjennom sprekkene på Melwood-muren

– Da jeg var der, spurte en av trenerne moren min om jeg kunne komme dit regelmessig, sier 18-åringen til Telegraph.

I likhet med andre supportere har Trent vært ivrig etter å få et øye på sine helter hver gang han og moren, Dianne, passerte Melwood.

– Jeg forsøkte å se inn i bilene idet de passerte. Jeg pleide å kikke gjennom sprekkene i veggen og se dem trene, forklarer han.

– Jeg hadde mange idoler, som Fernando Torres, Steven Gerrard, Jamie Carragher og Xabi Alonso, alle sammen. Jeg så virkelig opp til dem.

Ti år senere fikk han muligheten til å stå på motsatt side av muren. Prestasjonene på juniorlaget ble belønnet med treninger på Melwood under sesongoppkjøringen i fjor.

– Innså at vi virkelig var en del av stallen

– Det har vært et stort steg for meg. Jeg forventet egentlig ikke at det ville skje. I begynnelsen av pre-season ble jeg bedt om å komme til Melwood sammen med Ben (Woodburn) og Ovie (Ejaria). Hver dag trodde vi kunne bli den siste, så vi kjempet hardere og hardere.

– Så ble Ovie og jeg flyttet inn til førstelagsgarderoben. Vi innså da at vi virkelig var en del av stallen. Vi fikk våre egne skap, og vi følte at vi var en del av førstelaget.

Siden har det gått slag i slag for den talentfulle, anvendelige backen, som opprinnelig spilte på midtbanen. I oktober fikk han debuten da han startet i ligacupkampen mot Tottenham på Anfield, og i desember kom han innpå for første gang i Premier League.

Videre tok det bare en knapp måned før Jürgen Klopp startet med ham i Nathaniel Clynes fravær borte mot Manchester United. Eventyråret til tross: Alexander-Arnold holder beina på jorda og jobber målrettet for å stadig bli bedre.

– Kan aldri være tilfreds

– Jeg har oppnådd målene mine, men ikke drømmen ennå. Drømmen er å være Liverpool-kaptein. Det kommer til å være noen mål å oppfylle på veien, men frem til jeg blir Liverpool-kaptein, vil jeg ikke være fornøyd.

– Det går tilbake til Steven Gerrard. Han var idolet mitt … å se ham med kapteinsbindet uke inn, uke ut. Jeg har alltid ønsket å være som ham, så å bære det kapteinsbindet ville betydd mye for meg.

– Frem til jeg spiller hver kamp gjennom hele sesongen i et par sesonger, vil jeg alltid jobbe for å bli bedre. Man kan aldri slå seg til ro fordi det er enten noen å konkurrere med eller noen som tar steget opp for å ta posisjonen din. Man kan aldri slappe av eller være tilfreds. Noen vil forsøke å ta trøya fra deg.

– Det har egentlig ikke vært en spiller som har slått igjennom i Liverpool på en stund, men jeg ser ikke på det som press. Jeg ønsker bare å klare det. Det er en tydelig vei, og så lenge jeg holder meg på den, og ikke lar meg distrahere, har jeg en mulighet.

Med sitt navn på drakta

– Jeg vet at jeg er langt unna å klare det, og jeg er langt unna å nå mitt fulle potensial. Jeg vet jeg er nødt til å jobbe hardt utenfor banen, og sørge for å spise rett mat, for venner som ikke er i denne posisjonen vil kanskje ta en rask matbit på McDonald’s eller noe liknende, noe som kan påvirke meg negativt. Men å ha de rette vennene rundt seg, som forstår at man må ofre noe, er veldig viktig.

Det var spesielt ett øyeblikk hvor Trent forsto hvilke steg han har hatt.

– Jeg så en gutt bruke en trøye med navnet mitt på. Da slo det meg virkelig. Det var i sentrum. Jeg ble litt satt ut. Jeg trodde aldri at jeg kunne bety så mye for noen andre.

– Jeg er bare en gutt som spiller for Liverpool og prøver å oppfylle drømmen sin, så å se en med navnet mitt bakpå, det betød mye.

Denne sesongen har Alexander-Arnold fått tolv opptredener, sju i ligaen. I tillegg til Tottenham og Manchester United har han fått spille mot lag som Everton, Arsenal og Southampton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]