Dette skriver avisene:Drømmene om ligagull er i ferd med å bli knust

Anfield var rystet etter sjokktapet for Swansea.

22. jan 2017 kl 09.09 Einar Kvande

«Drømmene i 2017 er i ferd med å ta samme vei som drømmene i 2009 og 2014», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Echo-journalisten konstaterer at et lag som feide Arsenal, Chelsea og Manchester City av banen har blitt slått av Burnley, Bournemouth og Swansea.

«Liverpools stolte ett år lange ubeseirede rekke med hjemmekamper lå igjen i støvet etter at Swansea hadde stormet fort Anfield.»

«Det er ikke noe poeng å pynte på sannheten. Dette var et ødeleggende og pinlig tap. Et knyttneveslag mot alle genuine håp om Premier League-suksess.»

Pearce mener at Liverpool har mistet selvtilliten de brukte til å knuse motstandere i høst.

«De virker slitne. Frykten andre lag hadde for dem er ikke lenger der.»

«Defensivt var dette en skrekkfilm. De røde ble tatt på senga i begynnelsen av andre omgang. De slo tilbake, og Roberto Firminos klassescoringer sørget for at det sto likt igjen. Men i stedet for å suse videre inn til seier skjøt Klopps menn seg selv i foten.»

Pearce frykter at tittelkampen kan være over før januar er omme for Liverpools del. Dersom Chelsea slår Hull i dag vil London-laget ha et forsprang på 10 poeng når de kommer til Anfield på januars siste dag.

«Den latterlige Matip-saken har vært en unødig distraksjon på et avgjørende tidspunkt i sesongen. Og uten Sadio Mané er ikke balansen i laget den samme. Klopp har ingen annen som er i stand til å fylle den rollen. Uten Mané mangler man hurtighet og triks til å åpne opp solide forsvar.»

Clyne måtte ha smertestillende injeksjoner

Tony Barrett i joe.co.uk skriver at det er lenge siden januar ble utpekt som en avgjørende periode for Liverpools håp om å ta igjen Chelsea.

«Slik situasjonen er nå, med bare 10 dager igjen av måneden, har de røde bare vunnet en kamp, og det var en knepen seier mot Plymouth Argyle fra League Two, som kom på andre forsøk. Akkurat når de trengte å få fart på beina, eller i det minste vise utholdenhet, ser det ut som de løper i gjørme i hver eneste kamp. Flyten og det fantasifulle spillet fra i høst er blitt erstattet av feil og slitne bein i vinter.»

Barrett finner formildende omstendigheter i tapet av Sadio Mané, som er opptatt med Afrika-mesterskapet, og fraværet til Joël Matp på grunn av at han takket nei til det samme mesterskapet.

«Liverpool fortjener sympati for Matip-farsen, men de hadde seks måneder på seg til å finne en måte å håndtere Manés fravær på, og de har fortsatt ikke funnet løsningen.»

Barrett avslører også at Nathaniel Clyne måtte få smertestillende injeksjoner for å kunne spille mot Swansea, mens Jordan Henderson fortsetter å slite med sine hælproblemer.

«Mannen med ljåen står på Liverpools skulder»

«Liverpools defensive problemer betyr at tittelkampen er så godt som over etter sjokktapet for Swansea», skriver John Richardson i Mirror.

«Mannen med ljåen står på Liverpools skulder, og er klar til å ta livet av alt håp om mer tittelkamp denne sesongen.»

Robertson poengterer at Swansea aldri hadde vunnet en ligakamp på Anfield før i går, mens Liverpool ikke hadde tapt på sine siste 17 hjemmekamper. En kamprekke som strekker seg et helt år tilbake i tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]