Eierne var involvert

Michael Edwards må svare for hvorfor det gikk så galt. FSG var bak beklagelsen.

7. jun 2017 kl 22.49 Arild Skjæveland

Tidligere i kveld tok overgangssagaen rundt Jürgen Klopps førstevalg Virgil van Dijk en brå vending. Liverpool la ut en pressemelding hvor de la seg fullstendig flate, og trakk interessen for 25-åringen.

Sam Wallace i Telegraph kommer nå med mer informasjon om hva som skjedde bak kulissene.

Eierne beklagde

Wallace skriver at John W. Henry tok beskyldningene fra Southampton veldig alvorlig, og så på de potensielle konsekvensene. Henry og Mike Gordon fra FSG var med da pressemeldingen ble skrevet.

FSG var også i kontakt med Southamptons styreformann Ralph Krueger, og daglig leder Les Reed. John Cross i The Mirror skriver at Liverpools eiere først var i kontakt med Southampton i morges, og beklagde seg. Fra St. Mary’s var beskjeden at de også måtte legge ut en offentlig beklagelse.

Sagaen kan få konsekvenser for flere personer i Liverpool FC, og spesielt Michael Edwards må stå til ansvar og forklare hvordan klubben kan ha gjort en slik tabbe.

– Southampton visste

Southampton skal ha visst godt at spilleren deres holdt samtaler med andre klubber uten deres tillatelse, men da nyhetene kom om at han hadde bestemt seg for Liverpool, sa de at «nok får være nok» på St. Mary’s.

Bevisene skal ha vært så sterke at Liverpool ikke hadde noe annet valg enn å trekke seg og legge seg flate.

Southamptons klage til Premier League står fortsatt, men dersom begge klubbene sier seg enig i at Liverpools pressemelding er en avslutning på saken, vil saken bli avsluttet.

Wallace skriver videre at kun et bud i verdensrekordklasse muligens vil få Southampton til å revurdere salg, men stemningen er en annen fra tidligere år. En klubb som ønsker Van Dijk må være mer diskret i prosessen enn Liverpool.

RØK:
RØK:  Jürgen Klopps førstevalg på overgangsmarkedet denne sommeren røk på grunn av rot

Har du innspill til journalisten?
[email protected]