– En 1-0 seier hadde passet bra

Simon Mignolet er opptatt av å holde buret rent mot Arsenal.

4. mar 2017 kl 11.25 Einar Kvande

Det er blitt scoret mange mål i oppgjørene mellom Liverpool og Arsenal de siste årene. I de tre siste kampene mellom lagene på Anfield har det for eksempel blitt gjort 16 mål. Simon Mignolet vil imidlertid gjøre alt han kan for at kveldens kamp ikke skal bli noen målfest for Arsenal.

– Dette er to lag som ønsker å spille god fotball. To lag som liker å angripe, slår Mignolet fast til Liverpoolfc.com.

– Du vil alltid få underholdende kamper når to slike lag møter hverandre. Jeg har vært involvert i mange kamper mot Arsenal der det er blitt gjort mange mål. Dette er alltid gode kamper, mot et godt lag. I kveld må vi forsøke å vinne på Anfield.

– Kveldens kamp trenger ikke å bli spektakulær for min del. Det eneste jeg ønsker meg er de tre poengene.

Reddet straffespark

Liverpool-spillerne sikter seg inn mot sin første liga-dobbel over Arsenal siden 1999-2000, etter å ha vunnet 4-3 på Emirates i ligaåpningen.

– Vi presterte godt på Emirates, og det er alltid veldig viktig i sesongens første kamp. Nå ser vi frem til denne kampen, som er en stor utfordring for oss og en stor mulighet til å vise hva vi er kapable til.

Mignolet reddet et straffespark fra Theo Walcott på stillingen 0-0 i kampen på Emirates.

– Det ble en fin start på sesongen for meg med den redningen. Vi har mange gode minner fra den kampen, selv om vi slapp inn noen mål i andre omgang.

Frykter Sanchez

Arsenal har også hatt svært variable resultater den siste tiden, og har tapt tre av sine fem siste kamper.

– Som keeper kan du bare studere angrepsmønstrene deres, og hvordan de gjør målene sine. Vi vet at Alexis Sanchez utgjør en veldig stor trussel. Men det handler ikke bare om keeperen. Vi må gjøre dette sammen som lag, og beskytte vårt eget mål samtidig som vi skaper sjanser.

– Det dreier seg ikke bare om å holde buret rent. Spesielt gjelder dette på hjemmebane. Vi må ha en plan der vi kan skape sjanser og score mål også. Vi har vist tidligere i sesongen at vi kan angripe og gi mange lag problemer. Det må vi forsøke igjen mot Arsenal.

– Sanchez har vist at han er veldig viktig for Arsenal. Han utgjør en trussel foran mål. Han har individuelle kvaliteter som gjør ham i stand til å ta seg forbi forsvarsspillere og han avslutter godt. Han scorer mange mål og er veldig effektiv for laget sitt. Vi må stoppe ham, men vi må stoppe hele Arsenal-laget, ikke bare en spiller, slår Mignolet fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]