Dette skriver avisene:«En grotesk kamp, som de røde vil være godt fornøyd med»

Det ble på ingen måte servert festfotball på Anfield i går, men engelsk presse slår fast at Jürgen Klopp og hans menn vil være fornøyd med å ha vunnet «stygt».

13. mar 2017 kl 09.01 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo mener sågar at dette ikke var å vinne «stygt». Kampen var rett og slett grotesk, slår han fast.

– Da Craig Pawson lyttet til bønnen til 50 000 Kopites og blåste av kampen, ble Anfield fylt av et lettelsens sukk, skriver lokalavisens Liverpool-ekspert.

– Etter å ha feid Arsenal tilside med selvtillit for en uke siden, var dette en helt annen type seier, som likevel tok Liverpool et steg nærmere målet om å kvalifisere seg til Champions League, fortsetter Pearce.

Etter sluttsignalet lød spaserte Jürgen Klopp rundt på gressmatta med et stort smil mens han ga sine spillere klemmer.

– Nok en gang var spillet alarmerende svakt mot en av de mindre klubbene i Premier League. Liverpool så ut som en skygge av det laget som slo Tottenham og Arsenal i sine to forrige hjemmekamper, konstaterer Pearce.

Likevel var det en viktig forskjell fra de forferdelige tapene for Swansea, Hull og Leicester.

– Liverpool fant en måte å vinne på. De ga ikke etter for Burnleys press, og sto opp mot deres bombardement fra lufta. Det var ikke overbevisende, men man kan ikke stille spørsmål ved innsatsen og viljen til Klopps menn, som kastet seg ned for å blokkere avslutninger og nektet å gi seg, slår Pearce fast.

Cans viktigste bidrag denne sesongen

Emre Cans langskudd sikret seieren for et nervøst hjemmelag, skriver Chris Bascombe i Telegraph.

– Langskuddet fra 25 meter var hans viktigste bidrag så langt denne sesongen. Dette var en sjelden seier i en kamp der Liverpool spilte under pari, konstaterer Bascombe.

– Jürgen Klopp tok sjansen på å bytte ut Philippe Coutinho til fordel for Ben Woodburn etter timen spilt, i jakten på et seiersmål. Brasilianeren svake form etter at han returnerte fra skade er til bekymring.

– Dette kunne fort ha blitt en ny ettermiddag med fokus på Liverpools svakheter mot en mindre klubb, men det ble avblåst da Can satte ballen hardt og lavt i mål til venstre for Tom Heaton fra distanse.

Vanligvis er det alt eller ingenting

Can avgjorde for Liverpool med et strålende skudd, som sikret en comeback-seier over Burnley skriver Ian Ladyman i Daily Mail.

– Dette var en av de sjeldne ettermiddagene der Liverpool spilte dårlig og vant, konstaterer Ladyman.

– Alle lag må gjøre dette iblant, skal de oppnå noe, men Liverpool må finne tilbake til sin gode form om de ikke skal falle ut av kampen om en plass blant topp fire. Vanligvis er det alt eller ingenting med dette Liverpool-laget, skriver han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]