Enorm sesong for Aspas

Iago Aspas lyktes aldri i Liverpool, men nå har karrieren hans skutt fart igjen i barndomsklubben.

14. apr 2017 kl 17.13 Arve Vassbotten

Iago Aspas er ikke et navn som klinger spesielt godt i Liverpool-supporteres ører.

Den nå 29 år gamle angriperen fikk sin debut 17. august 2013 mot Stoke, men fikk til sammen bare seks kamper fra start og ni som innbytter for de røde i sin første sesong.

Kun en gang tegnet han seg på scoringslista - det var mot Oldham i FA-cupen.

Siden spilte ikke Aspas for Liverpool, og 21. juli 2014 ble han lånt ut til Sevilla for hele sesongen 2014/15.

23 mål på 32 kamper

Med i avtalen var kjøpsklausul på £5M, som Sevilla var forpliktet til å benytte seg av etter endt sesong. Det ble imidlertid mye benkesliting også i Sevilla, som etter å ha innfridd opsjonen umiddelbart solgte Aspas videre til Celta Vigo med et lite tap i juni 2015.

Det var en overgang som tydelig passet spanjolen godt. Etter at han returnerte til klubben hans spilte i fra han var barn, tok karrieren av igjen.

Da Celta Vigo vant 3-2 over Genk i kvartfinalen i Europa League torsdag, scoret han sitt 23. mål på 32 kamper denne sesongen.

Det er like mange mål som han hadde for Celta i opprykk-sesongen 2011-2012, som var noe av årsaken til at Liverpool ble fristet til å kjøpe han.

16 av målene er kommet i La Liga, og 5 i Europa League. Forrige sesong scoret han 18 mål på 40 kamper.

Om Celta Vigo og Manchester United begge skulle komme seg viderei Europa League, så kan det jo tenkes at målfarlige Aspas kan sette kjepper i hjulet for den gamle erkerivalen til Liverpool i Europa League. Det får tiden vise ...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]