– Erfaringen fra Bournemouth-kampen ble nyttig for oss

Jürgen Klopp mener erfaringen man høstet i forbindelse med poengtapet mot Bournemouth var med på å berge seieren mot Stoke.

10. apr 2017 kl 11.02 Einar Kvande

Frasen «vi skal lære av dette» sitter gjerne løst både blant managere og spillere etter poengtap, men Jürgen Klopp mener at man vant over Stoke nettopp fordi man høstet viktig lærdom da Bournemouth utlignet like før slutt på Anfield i forrige ligakamp.

– Vi gjorde det bedre etter at vi tok ledelsen 2-1 enn i forrige kamp. Vi benyttet erfaringen fra Bournemouth-kampen, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com når han skal forklare hvorfor hans menn holdt stand i hektiske sluttminutter mot Stoke.

– Vi spilte ikke disse lange ballene uten mål og mening. Det var kanskje en eller to av dem, men slik blir det ofte.

Sluttresultatet var den store forskjellen

– Forskjellen på en 2-1 seier på bortebane og 2-2 på hjemmebane er enorm. Kampen mot Bournemouth var ganske lik den i Stoke. Vi lå under 1-0, for så å ta ledelsen 2-1. Sluttresultatet var den store forskjellen.

– Vi er ikke i en spesielt komfortabel situasjon for øyeblikket. Det er ikke slik at vi svever på en sky på grunn av resultatene våre, men vi kan benytte denne siste kampen til å høste selvtillit.

– Jeg setter pris på at guttene kjemper for hvert eneste poeng. Vi har noen skader, og savner noen spillere. Noen har vært syke, andre litt skadet. Det er veldig vanskelig, men ingen venter på oss. Vi kan ikke spørre om å få utsette kampene til senere, når skadesituasjonen er blitt bedre.

– Jeg håper alle kan se at vi virkelig kjemper for å kvalifisere oss for Champions League. Om vi vil være blant topp fire når sesongen er slutt? Det er det ingen som vet. Men vi vil forsøke å være ett av de lagene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]