– Et nødvendig steg fremover

Planen om å flytte fra Melwood til Kirkby er avgjørende for å holde tritt med de øvrige storklubbene i fremtiden, mener manageren.

24. feb 2017 kl 16.36 Marius Rabben

Denne uka bekreftet Liverpool FC at de ønsker å flytte førstelaget fra anlegget i West Derby til oppgradere fasiliteter i Kirkby, der akademiet ligger.

Får planene grønt lys, flytter Liverpool sommeren 2019. Melwood-anlegget vil følgelig bli omgjort til et boligområde.

– Alt blir større i fotballen

Jürgen Klopp har flere ganger tidligere uttalt seg positivt om muligheten til å ha ett felles sted for førstelaget og akademiavdelingene, og påpeker at det er for liten plass til å gjøre endringer på Melwood i dag.

– Hvordan jeg tenker, og jeg har nok sagt det noen ganger, er at jeg virkelig elsker å være på Melwood, men fotballen forandrer seg, og alt vil bli større. Vi kan ikke unngå det, sier Klopp.

PLANTEGNING:
PLANTEGNING:  Slik kan det se ut i Kirkby om drøyt to år. Klubben vil kjøpe opp området Simonswood Playing Fields øverst i bildet, og bygge nye fasiliteter med fotballbaner.

– Man kan ikke bli stående der man er for alltid og håpe at man kan matche de andre lagene, så noen ganger er man nødt til å sette standarder. Det er veldig bra at eierne våre har gitt oss muligheten til å ta det steget i fremtiden.

– Kan ikke være her i 25 år til

Melwood har vært Liverpools førstelag sin base siden 1950-tallet.

– Mye har skjedd i løpet av årene, og det er fantastisk, men vi har ikke mer plass til noe som helst. Hvis vi ønsker et kontor til, vet vi ikke hvor vi skal begynne. Det er situasjonen.

– Ett poeng er selvsagt å samle akademiet med førstelaget, og forbedre mange andre ting som vi ikke kan forbedre her, er et annet mål. Så dette er utelukkende bra for klubben og klubbens fremtid.

– Hvis vi blir her de 25 neste årene, er jeg sikker på at det ikke er bra for klubben, så for øyeblikket har vi en idé og mulighet til å gjøre noe.

Klubben skal holde en offentlig høring med lokale beboere neste måned, og går alt som planlagt med søknaden, begynner arbeidet med å utvide Kirkby-anlegget i begynnelsen av 2018.

– Vi er nødt til å vente til når vi kan si at vi har tatt de nye stegene, og får vite nøyaktig når vi kan starte, men vi har tenkt og tenker fortsatt mye på det. Når vi kan begynne, skal vi informere dere umiddelbart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]