Dette skriver avisene:«Et sjumilssteg i riktig retning»

Liverpool er igjen oppe på tredjeplass i Premier League, og virker endelig å ha lært seg kunsten «å vinne stygt».

16. apr 2017 kl 21.42 Einar Kvande

Tony Pulis har gjort mye skade for de røde opp gjennom årene, men ikke denne gangen, konstaterer James Pearce i Liverpool Echo.

Pulis sin statistikk der han var ubeseiret mot Liverpool på hjemmebane ligger nemlig igjen i rennesteinen, etter at Jürgen Klopps menn halte i land en etterlengtet seier på The Hawthorns takket være Roberto Firminos heading på overtid i første omgang.

– Scenene etter at sluttsignalet lød illustrerte hvor viktig det var for Liverpool at de klatret opp foran Manchester City og tilbake til tredjeplass, skriver Pearce.

– Champions League-fotball er ikke sikret ennå, men dette var et nytt sjumilssteg mot å gjøre denne ambisjonen til en realitet, fortsetter Echo-journalisten.

– Dette er en tropp som er blitt beskyldt for å mangle evnen til å slå de mindre klubbene i Premier League. Det snakket har de nå stilnet, takket være strake borteseire mot Stoke og West Bromwich. De har gjenfunnet evnen til å «vinne stygt».

«Mållinjen i sikte»

Pearce trekker også frem det faktum at Liverpool har gjort dette uten tre av sine nøkkelspillere denne sesongen, kaptein Jordan Henderson, Adam Lallana og Sadio Mané.

– Mållinjen er i sikte, og med tre av de fem gjenværende kampene på Anfield, er de røde nå i flytsonen og har troen på at de skal stå distansen.

– Det var ikke pent mot The Baggies, men det trodde heller ingen at det ville bli. Liverpools første ligaseier på The Hawthorns på seks år var basert på vilje, organisering, motstandsdyktighet og mot.

Fikk smake sin egen medisin

Firminos vinnermål sendte Liverpool opp på tredjeplass, konstaterer Paul Joyce i The Times.

– Jürgen Klopp hadde hele uken forberedt seg på at denne kampen kunne bli avgjort på dødballer. Treningsøktene på Melwood var innrettet mot luftangrep og hans taler til laget fokuserte på den samme trusselen. Alt gikk som Liverpool-manageren hadde sett for seg, selv om det var hans egne angripere som kom med den avgjørende dødballen.

– Tony Pulis har aldri tidligere tapt på hjemmebane mot Liverpool på åtte forsøk. Her ble han slått ved at Liverpool benyttet hans egen oppskrift. Ironien i dette smakte fortreffelig for gjestene.

Økt tro på topp fire

John Percy i Telegraph mener at en kjedelig kamp ble livet opp av Ben Fosters sprell da han kom opp for å være med på en sen corner.

– Jürgen Klopp er manageren som til slutt klarte å bryte forbannelsen som Tony Pulis har representert for Liverpool. Roberto Firminos ellevte ligamål for sesongen løftet Anfield-klubben tilbake til tredjeplass.

– Rafael Benitez, Kenny Dalglish, Roy Hodgson og Brendan Rodgers klarte ikke å beseire lag ledet Pulis på bortebane. Supportere husker ennå med gru hvordan Liverpool ga fra seg en 3-0 ledelse mot Crystal Palace i mai 2014.

– Det føles annerledes med dette Liverpool-laget til Klopp, og de vil ha reist fra Black Country med økt tro på at de skal sikre seg en plass blant topp fire.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]