Everton bannlyser The S*n

Everton FC har besluttet å gjøre som Liverpool FC, og utestenger journalister fra The S*n fra klubbens kamper og pressekonferanser.

15. apr 2017 kl 13.18 Einar Kvande

Everton FC har i dag bannlyst tabloidavisen The S*n fra alle klubbens lokaler og eiendommer, melder Liverpool Echo.

Avisen har vært hatet på Merseyside i 28 år etter alle løgnene den spredte i forbindelse med Hillsborough-tragedien, og nå har Everton bestemt at The S*n ikke lenger får sende journalister til å dekke kamper på Goodison Park eller pressekonferanser på Finch Farm.

Avgjørelsen kommer i etterkant av at tidligere S*n-redaktør Kelvin Mackenzie skrev en nedsettende artikkel hvor han sammenlignet Everton-spilleren Ross Barkley med en gorilla, og nok en gang gikk til angrep på Liverpool by.

«I går informerte Everton Football Club avisen The Sun om at den er utestengt fra Goodison Park og treningsanlegget Finch Farm, og alle andre klubblokaler. Avisen har fått klar beskjed om at angrep på denne byen, enten samfunnet som helhet eller enkeltindivider, ikke er akseptabelt», heter det i en offisiell pressemelding fra Everton FC.

Liverpool FC gikk til det skritt å bannlyse The S*n fra Anfield og Melwood i februar i år, på grunn av tabloidavisens løgner i forbindelse med Hillsborough-tragedien i 1989. Dette skjedde etter ønske fra familiene til de som omkom på Hillsborough.

Evertons avgjørelse kommer på 28-årsdagen for tragedien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]