Everton-spillere vil også få en tøff reisebelastning

Det er ikke bare Liverpool-spillere som må reise lange avstander i forbindelse med landskamper foran Merseyside-derbyet.

21. mar 2017 kl 08.35 Einar Kvande

I Liverpool-leiren er man spesielt bekymret for Philippe Coutinho og Roberto Firmino, som ikke vil være tilbake på Merseyside før rundt regnet to døgn før Merseyside-derbyet.

I Everton-leiren står man overfor samme problemstilling med Enner Valencia og Ramiro Funes Mori, som vil returnere fra Sør-Amerika etter spill for henholdsvis Ecuador og Argentina. Funes Mori skal til og med opp i høyden i La Paz, og spille mot Bolivia, i tillegg til en hjemmekamp mot Chile. Valencias Ecuador skal først ut i bortekamp mot Paraguay, og deretter er de vertskap for Colombia.

En rekke Everton-spillere som er aktuelle til Merseysidederbyet vil være opptatt med landskamper den kommende uken, melder Liverpool Echo.

Til OL-byen

Blant disse er Premier Leagues toppscorer Romelu Lukaku og lagkamerat Kevin Mirallas, som skal ut på langtur til Sochi sammen med Liverpools Simon Mignolet og Divock Origi, når Belgia gjester Russland i en privatlandskamp. Men først står en VM-kvalifiseringskamp mot Hellas på hjemmebane på programmet.

Seamus Coleman og James McCarthy er i Irlands tropp til VM-kvalifiseringskampen mot Wales og privatlandskampen mot Island. Begge kampene spilles på den grønne øya.

Ross Barkley er i Englands tropp til privatlandskampen mot Tyskland og EM-kvalifiseringskampen mot Litauen.

Dominic Calvert-Lewin, som scoret Evertons første mål i 4-0 seieren over Hull på lørdag, og lagkamerat Ademola Lookman er begge i troppen til England U20, som spiller sin siste kamp i en firenasjonersturnering i Frankrike på tirsdag, når de møter Senegal i Lillebonne. I denne troppen er også Kieran Dowell og Jonjoe Kenny, men de to sistnevnte er trolig ikke aktuelle for Merseyside-derbyet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]