– Får ikke tilbake det de tok fra meg

Mamadou Sakho om dopingsaken, Crystal Palace og Liverpool.

21. apr 2017 kl 17.16 Arild Skjæveland

Det har vært et hendelsesrikt år for Mamadou Sakho. Han ble suspendert etter å ha avlagt en positivt dopingprøve som han senere ble renvasket for - men da hadde han allerede mistet Europa League-finalen med Liverpool, og muligheten til å representere sitt landslag i mesterskap på hjemmebane.

– Jeg jobbet så hardt for å være godt forberedt for EM, og for å kunne hjelpe landet mitt. Det å kunne spille i den franske landslagsdrakten på hjemmebane. Nå får jeg aldri gjort det, sier han i et eksklusivt intervju med The Guardian.

– Uansett hva de sier eller gjør, så kan de aldri gi tilbake det de tok fra meg. Advokaten min kan se på hva som vil skje, men jeg vil fokusere på andre ting. Jeg har lært at du ikke må se deg tilbake i livet, og tenke på hva som kunne ha vært. Det er i fortiden.

Han velger å se fremover.

– Se alltid fremover mot neste utfordring. Slik er livet - gode og vonde ting skjer, men min innstilling er å alltid finne det positive. Det er den eneste måten, og i dag er jeg lykkelig, sier franskmannen.

POPULÆR:
POPULÆR:  Palace har gjort det veldig bra etter Sakho kom inn på laget.

Positiv til «Big Sam»

I sommer ble Sakho sendt hjem fra Liverpools treningsleir i USA, og nektet så gå på utlån. Det føre til en halv sesong på klubbens U23-lag, før han i januar dro til Crystal Palace. Der har han hatt stor suksess.

Palace har vunnet fem av sju kamper etter at 27-åringen kom inn på laget. På søndag kan han som kjent ikke spille, siden han er utlånt fra LFC.

– Jeg hørte bare gode ting om manageren, og at han var der gjorde avgjørelsen lettere. Jeg snakket med Yann M’Vila, som hadde jobbet under ham i Sunderland forrige sesong, og han var veldig positiv.

– Han vet hva han gjør, og er en topp manager. Så har du spillere som Yohan Cabaye og Christian Benteke, som fortalte meg at det var et godt lag, en god klubb, og forsikret meg om at en overgang ville være bra for alle parter.

Fire clean sheets

Palace har holdt nullen i fire av de sju kampene Sakho har spilt. Han vet ikke hva fremtiden bringer.

– Det å skulle snakke om fremtiden min nå er nesten egoistisk. Timingen er ikke riktig. Mitt eneste mål er å lykkes med Crystal Palace med det vi må gjøre, og det er laget som gjelder. Ikke min fremtid, kontrakt, eller hva som skal skje, sier han.

– Det handler om å sikret plassen for Palace, og vi er ikke der enda. Dersom jeg spiller i Liverpool-drakten igjen, så gjør jeg gjerne det. Jeg har tre år igjen på min kontrakt der - men skulle det ende med at jeg blir i Palace, så gjerne det også. jeg er lykkelig og føler meg bra her. Samtidig er jeg ambisiøs, så jeg lar min agent ta seg av hva som skjer i sommer.

Avspark på Anfield er kl. 17.30 norsk tid.

– Søndag blir rart

– Søndag vil bli rart. Jeg kommer dit med Palace-troppen, men jeg er i en ubehagelig posisjon. Jeg har en fot i hver leir. Liverpool eier meg - et stort lag med en stor manager, og en klubb jeg virkelig setter pris på. Jeg har hatt et veldig godt forhold til supporterne og spillerne, men nå har jeg det likt med Palace og deres fans.

– Alt har gått så bra de siste månedene, så kanskje dette må bli et tilfelle av «la det beste laget vinnet».

STOPPET ARSENAL:
STOPPET ARSENAL:  Palace vant nylig hjemme mot Arsenal for første gang siden 1979.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]