Firmino er Liverpools mest verdifulle spiller

I hvert fall om man skal ta fotballanalytikerne CIES på alvor.

13. jun 2017 kl 11.18 Lars Frøsland

CIES Observatory har laget en liste over de 50 mest verdifulle spillerne i verden. Nivå, alder og potensial er viktige faktorer i analysen. Det er altså viktig å huske på at listen ikke kårer de beste spillerne, men de antatt mest verdifulle.

Roberto Firmino er plassert på 20. plass, og er i så måte Liverpools mest verdifulle spiller. Ifølge CIES er brasilianeren verdt hele 85,3 millioner euro.

Neste spiller på listen er Philippe Coutinho. Han er på 38. plass, og verdsettes til 70,8 millioner euro.

Den tredje og siste Liverpool-spilleren som er tatt med på topp 50-listen er Sadio Mané. Senegaleseren verdsettes til 64,5 millioner euro.

Liverpool-mål med høy verdi

For øvrig er det interessant å merke seg at Roma-spilleren og Liverpool-linkede Mohamed Salah er verdsatt til 67,5 millioner euro.

Skal man ta CIES' liste som grunnlag, kan det tyde på at Liverpool vil gjøre et godt kjøp dersom de henter Salah for den ryktede summen.

Barcelona-stjernen Neymar vurderes som verdens mest verdifulle spiller, og CIES mener den korrekte prislappen på brasilianeren bør være 210,7 millioner euro.

Skaper debatt

En slik liste vil alltid skape debatt, og en rekke har utrykket stor misnøye med CIES' vurderinger.

For mange er det nok vanskelig å akseptere at Eric Dier skal være verdt langt mer enn Coutinho eller at Harry Kane er mer verdt enn Lionel Messi. Selv om i dét tilfellet spiller nok alder en stor rolle. Kane er seks år yngre enn det argentinske fotballoraklet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]