Avisrunden:«For de som jakter dem, må det ha vært et slag i trynet»

Dette skriver avisene etter Stoke-Liverpool 1-2.

9. apr 2017 kl 10.49 Arild Skjæveland

Tony Barrett, Joe.co.uk

«Skulle Liverpool klare å sikre Champions League-fotball, var dette en kamp som var viktigere enn de fleste. Fra øyeblikket lagoppstillingen kom og det ble bekreftet at Klopp skulle eksperimentere med formasjon og lag, virket det som dette var dagen deres håp om Champions League skulle bli kraftig svekket. I pausen, da Stoke ledet 1-0 selv om de ikke hadde imponert, så det også slik ut. Om Stoke hadde vært svake, som de hadde vært, så hadde Liverpool vært forferdelig.»

Han mener 3-5-2-formasjonen ikke fungerte.

«Uansett hva Klopp tenkte, så hadde ingen av hans forandringer fungert, og til pause hadde han sett nok til å forstå at han måtte ordne opp. Han tok av Woodburn og Alexander-Arnold, som hadde blitt sviktet av sin manager heller enn motsatt, og inn kom Philippe Coutinho og Roberto Firmino. Milner og Clyne gikk tilbake til sine vante posisjoner, og alt endret seg.»

«Fra å være et lag som spilte svakt nok til å tape mot et Stoke under pari, ble Liverpool et lag som hadde for mye kvalitet for å kunne tape. Klopps evne til å korrigere sine egne feil forvandlet Liverpool.»

«Heller enn å komme i en situasjon der Manchester United på sjetteplass kunne gått forbi Liverpool dersom de vant sine kamper, har Liverpool fortsatt skjebnen i sine egne hender. Men de vet også at de brukte opp ett av sine liv på Britannia Stadium. Dersom Liverpool spiller slik og kommer i en slik posisjon igjen, er det ikke sikkert de klarer å overleve.»

Les hele Barretts kamprapport her.

James Pearce, Liverpool Echo

«Alle sesonger har en kamp som definerer sesongen. Dette føltes som en av dem.Scenene da dommeren blåste av både på banen og i borteseksjonen viste hvor viktig dette var.»

Pearce mener et nytt tilbakeslag her, etter 2-2 mot Bournemouth på onsdag, kunne ha vært katastrofalt for Liverpools ambisjoner om topp fire-plassering.

«Når kampen var på vei inn i sin siste fase så det ut til at de røde skulle få nok et tilbakeslag, og jakten på Champions League var på vei til å ryke. Etter å ha sluppet inn et sent utligningsmål mot Bournemouth i midtuka, hadde et veldig svekket lag levert en veldig svak førsteomgang.»

«Det var ingen Philippe Coutinho, ingen Roberto Firmino, ingen Sadio Mané, ingen Adam Lallana, ingen Jordan Henderson, og det så heller ikke ut til å være noe håp.»

«Ting gikk imot et skadeskutt Liverpool, og hele sesongen var i ferd med å rakne. Med tap ville det ha vært så mye negativitet, med debatt om managerens laguttak og svakhetene i stallen hele uka. Men ført av innbytterne Coutinho og Firmino sikret de røde et comeback og fikset første borteseier i ligaen i 2017.»

Philippe Coutinho skal ha mistet tre kilo fra sykesenga de siste tre dagene.

«Da Liverpool desperat trengte inspirasjon, gravde de to klassespillerne dypt og leverte med å sjokkere Stoke City med to mål på 126 sekunder.»

Simon Mignolet ble kåret til banens beste på liverpool.no sin spillerbørs.

«Men de var ikke de eneste heltene på dagen da Liverpool viste at det var mulig å vinne uten Mané. Det var ikke rart Klopp satte kursen mot Simon Mignolet etter å ha klemt sine målscorere. Den belgiske målvakten gjorde en av sine beste kamper i sin Anfield-karriere, og sørget for at Liverpool ikke slapp inn. Redningene fra Charlie Adam og Saido Berahino var i verdensklasse.»

«Dette gjør at Liverpool forblir på tredjeplass, og kan styre sin egen skjebne. Laget er ni poeng foran både Arsenal og Manchester United som har tre kamper til gode. Det psykologiske løftet med å vinne på denne måten bør være stort inn mot de siste seks kampene.»

«For de som jakter dem, må det ha vært et slag i trynet å se Liverpool komme seg ut av en slik knipe.»

Les hele Pearce sin kamprapport her.

KJEMPESCORING:
KJEMPESCORING:  Roberto Firminos halvvolley sikret alle tre poengene.

Tim Rich, The Independent

«Det var en av Jürgen Klopps største gamblinger denne sesongen, og det lykkes med en av sesongens snuoperasjoner. Liverpool-manageren hadde konkludert med at hans to brasilianere ikke kunne spille mer enn 30 minutter mot Stoke.»

«I pausen, etter å ha sett laget hans levere en av de svakeste kampene under hans ledelse, tenkte Klopp at de kanskje ville klare 45 minutter. Guttene fra Brasil gjorde mer enn å klare - de scoret målene som snudde kampen og sørget for at Liverpool fortsatt har grep om Champions League-plassering.»

Om Firminos scoring:

«Så kom et av sesongens mål. Etter et langt oppspill fra Georginio Wijnaldum lot Firmino ballen sprette en gang før han banket den inn bak Grant.»

Les hele Rich sin kamprapport her.

Stuart James, The Guardian

«Til slutt ordnet alt seg for Liverpool, men det var en rar måte å vinne de tre poengene på. Philippe Coutinho og Roberto Firmino kom inn fra benken og pustet liv i et lag som hadde gått i søvne mot tap.»

«Coutinho og Firmino kom inn for tenåringene, og umiddelbart var ikke Liverpool til å kjenne igjen fra laget som hadde slitt så fælt i første omgang.»

«Stoke burde, og skulle, ha fått noe med seg fra kampen, men Mignolet gjorde en utrolig redning for å hindre at Berahino scoret. Det gjorde at Mark Hughes sine menn tapte sin fjerde kamp på rad.»

Les hele James sin kamprapport her.

KUNNE JUBLE:
KUNNE JUBLE:  Til slutt kunne Jürgen Klopp juble for tre poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]