Forventer ikke store Leicester-endringer

– Vi må sørge for at selvtilliten deres fra Sevilla-kampen ikke øker, sier Klopp.

24. feb 2017 kl 18.19 Marius Rabben

Jürgen Klopp tror tiden mellom sparkingen av Claudio Ranieri til mandagens oppgjør er for liten til at Leicester får gjort betydelige endringer på sine sportslige forberedelser.

Premier League-vinneren ble avskjediget torsdag, dagen etter sterke 1–2 mot La Liga-utfordrer Sevilla i den første Champions League-åttedelsfinalen.

Assistent Craig Shakespeare har midlertidig tatt over roret.

– Etter pressekonferansen skal vi ha møtet vårt om motstanderen, så vi får se hvordan våre speidere reagerer på dette, responderer Klopp.

– Dette er den første kampen uten Ranieri, så jeg tror ikke de vil endre så mye, jeg er ikke sikker. Trolig vil assistentene ta styringen, så det er ikke en forandring, bare en litt annerledes situasjon.

Klopp fokuserer på eget lag

53 år gamle Shakespeare, som ikke har hatt en managerjobb tidligere, påpekte under sin pressekonferanse fredag at Leicester nå kun tenker på Liverpool-kampen, og ikke hva som vil skje videre.

Klopp regner med at Leicester-spillerne vil være på tå hev for å vise seg frem for sin nye sjef.

– Vår jobb er å ikke tillate dem det, noe som er vanskelig nok. Ting jeg ikke kan påvirke, kan jeg egentlig ikke tenke på, sier Liverpool-manageren.

– Hvis vi spiller opp mot vårt beste, vil det være vanskelig å møte oss for hvem som helst, og det er det vi fokuserer på.

OPPTUR:
OPPTUR:  Jamie Vardy scoret borte mot Sevilla onsdag, og sørget for at Leicester har fått med seg 1–2 til returkampen. Dermed vil 1–0 være nok til avansement.

I Premier League har Leicester ennå ikke vunnet eller scoret hittil i 2017, og ligger ett poeng over nedrykksstreken, men fant veien til nettmaskene mot hjemmesterke Sevilla.

Jamie Vardy reduserte til 1–2 i andre omgang, etter en flott pasning av Danny Drinkwater, noe som gjør at de kan avansere til kvartfinalen med 1–0 i returkampen.

– Utrolig

Klopp la spesielt merke til hvordan Leicester skjerpet seg etter det etterlengtede målet.

– Jeg så Champions League-kampen, og det var utrolig hvordan den endret seg i løpet av ett sekund da de scoret. Det er noe de kanskje kan opprettholde, og vi må sørge for at det ikke blir enkelt for dem, og at selvtilliten ikke øker.

– Igjen: Vi må spille vår beste fotball. Det er det vi har jobbet med i to uker nå. Det skal være mulig, men jobben vår er først å gjøre det, så prate om det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]