Fotballromantikeren Klopp

Jürgen Klopp letter på sløret i ferskt intervju.

28. apr 2017 kl 22.29 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har gitt et eksklusivt intervju med den spanske sportsavisa Marca. Han kaller seg selv en romantiker.

– Jeg er en fotballromantiker, og liker tradisjoner i fotballen og alt som hører med. I Tyskland er det bare to klubber som synger «You’ll Never Walk Alone» før kampene, og det er Mainz og Dortmund. Det er ikke på grunn av meg, og startet før jeg var der. Nå har jeg kommet til «originalen» og det føles alltid veldig spesielt. Jeg får fortsatt gåsehud.

– Det er noe av det jeg elsker mest i fotballen. Verden rundt er alvorlig nok. Jeg liker at vi alle gir oss selv muligheten til å nyte noe som dette, selv når vi vet at det ikke er det viktigste i verden. Vi ønsker å vinne, og dersom vi vinner så feirer vi sammen. Taper vi så lider vi sammen.

– I livet støter du på problemer alene, men i fotballen vet at du kan glede deg eller lide sammen med mange mennesker.

ROMANTIKER:
ROMANTIKER:  Jürgen Klopp betegner seg selv som en fotballromantiker.

– Vil gi alt vi har

– Vi kjemper for plassene som gir kvalifisering til Champions League, men hadde vi bare hatt fem poeng mer ville alt sett annerledes ut. Jeg vet hvorfor vi har tapt kamper, men det er i fortiden og kan ikke endres. Det er kun noen få kamper igjen, og vi vil gi alt vi har. Det finnes ingen annen løsning, for dette er Liverpool.

Han blir spurt om sitt nære forhold til spillerne.

– Jeg vet ikke om det er noen hemmelighet, men jeg liker fotballspillere. Jeg har to gutter, og de er eldre enn spillerne mine, og jeg liker ha et godt forhold til dem. Jeg er som en farsfigur for spillerne har jeg forstått. Jeg er ikke snill hele dagen. Som jeg har prøvd å forklare noen anger - jeg ønsker å være deres venn, men ikke deres beste venn. En venn som forteller sannheten til riktig tid, og det er det du må gjøre. Jeg må ta avgjørelser, men jeg liker å ha en god atmosfære. Livet er kort, og du må være glad.

Kan Liverpool drømme om å vinne Premier League en gang?

– Så klart. Det er alltid mulig. Om det er sannsynlig vet jeg ikke, men det er mulig og det er nok for meg. Det er kanskje noen klubber som har bedre sjanse for øyeblikket, men jeg er ikke interessert i det. Du må være kreativ i denne jobben, og finne de riktige løsningene for problemene eller situasjonene du er i.

Marca ville også vite om han kunne noe spansk.

– Uno cerveza, por favor. Ikke verst?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]