Frykter ikke formlaget Everton

Dersom Everton vinner Merseyside-derbyet neste helg, vil de blå bare være tre poeng bak de røde. Men dette faktum akter ikke Philippe Coutinho å ofre en tanke.

26. mar 2017 kl 10.25 Einar Kvande

– Det er ikke noe jeg tenker på, eller er bekymret for, siteres Coutinho av Mirror.

– Akkurat nå ligger Liverpool bedre plassert i ligaen enn Everton. Det er realiteten, og det er det eneste vi skal tenke på.

– En spesiell kamp

Everton har ikke vunnet et Merseyside-derby siden de blå slo Roy Hodgsons mannskap på Goodison i 2010. Og de har ikke vunnet et lokaloppgjør på Anfield siden Kevin Campbell ble matchvinner i 1999.

– Vi skal være klare for lokaloppgjøret. Derbyet er en veldig spesiell kamp for alle, både fansen og spillerne, slår Coutinho fast.

Akkurat nå ligger Liverpool bedre plassert i ligaen enn Everton. Det er realiteten, og det er det eneste vi skal tenke på.Philippe Coutinho

– Vi vet hva dette lokaloppgjøret betyr for folk. Folk i Liverpool lever og ånder for denne kampen. Det er masse følelser involvert. Denne gangen er det enda viktigere, siden Everton har forbedret seg så mye de siste ukene.

– Vi vet det ikke kommer til å bli enkelt, men vi vet det er viktig å vinne, for våre fans, for vår egen moral og for alle egentlig.

Har fokus på egen klubb

Liverpool fikk med seg en knepen seier fra Goodison i desember, da Sadio Mané ble matchvinner på overtid.

– Ronald Koeman er en utmerket manager. Men jeg har ikke fulgt ham på nært hold, så jeg vet ikke så mye om ham, annet enn at han var en stor spiller, sier Coutinho om Evertons manager.

– Jeg konsentrerer meg om min egen klubb. Liverpool er mitt eneste fokus, og det eneste jeg er interessert i.

– Jeg tenker egentlig aldri på noen av våre rivaler, inkludert Everton. Det eneste jeg ønsker er å hjelpe klubben min til å komme med i Champions League, og komme så høyt på tabellen som mulig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]