Frykter meniskskade

Liverpool FC venter fortsatt på den endelige diagnosen etter kneskaden Sadio Mané fikk i venstre kne i 3-1 seieren over Everton.

5. apr 2017 kl 00.14 Einar Kvande

Mané har fortsatt ikke har fått noen nøyaktig diagnose, men Paul Joyce i The Times spekulerer i at senegaleseren må gjennom en operasjon for å reparere en ødelagt menisk.

Det vil i så fall føre til et skadeopphold på rundt to måneder, og Liverpool må da unnvære en av sine beste spillere i sesongens åtte siste kamper.

Finne løsninger

Liverpool har slitt uten Mané denne sesongen, og vant bare en av sju kamper, omkampen mot Plymouth i FA-cupen, da den tidligere Southampton-spilleren var opptatt med Afrikamesterskapet i januar.

– Dessverre kan vi måtte unnvære Mané resten av sesongen, men jeg skal ikke uttale meg kategorisk så lenge jeg ikke vet det sikkert. Vi må bare vente til hevelsen i kneet har gått ned. Det er ikke så veldig positivt når det er slik som nå. Jeg kan ikke si eksakt hvor lenge han vil være ute, så vi må vente.

– Min jobb er å finne løsninger. Utgangspunktet er godt: Vi har 59 poeng. Vi er i en hyggelig posisjon. Ja, det er noen lag som har spilt færre kamper enn oss, men de kan ikke vinne alle sammen siden de skal spille mot hverandre.

– Hele sesongen handler om å forberede seg på avslutningen, og nå er vi inne i avslutningsfasen. Vi har åtte kamper igjen. Vi forventer gode resultater av oss selv. Vi ønsker å kjempe om samtlige poeng som skal deles ut.

– Vi har noen nøkkelspillere som ikke er tilgjengelige, men så lenge vi har 11 spillere som kan starte, og noen vi kan sette inn, er alt greit.

– Det store problemet i januar var at det ikke bare var Sadio vi savnet. Men alle vil savne Sadio. Southampton savner ham trolig ennå, og det gjør nok Red Bull Salzburg også.

– Det var vanskelig for oss i januar. Vi hadde svært mange kamper i en periode i sesongen der vi var slitne. Vi måtte unnvære Sadio, som hadde vært i knallform, og i tillegg savnet vi Philippe Coutinho, så det var ikke perfekt.

Flere å velge mellom

Klopp har karer som Divock Origi og unge Trent Alexander-Arnold han kan sette inn som Manés erstatter.

Liverpool-manageren innrømmer at i innspurten handler alt om å vinne kamper. Tyskeren blåser i hvordan det skjer.

– Jeg tenker absolutt ikke på hvordan vi kan spille perfekt fotball. Vi trenger resultater, så det første vi tenker på er hvordan vi kan forsvare oss mot Bournemouth, og ikke hvordan vi kan skape 27 målsjanser.

– Dersom vi er sterke og godt organiserte i forsvar, vil ikke Bournemouth få selvtillit i kampen. Vi tenker ikke på spillerne vi savner, men hvordan vi kan vinne denne fotballkampen. Dersom jeg hadde hatt alle spillerne tilgjengelig, ville avgjørelsene mine blitt veldig vanskelige.

– Vi har mulighet til å forandre formasjon. Vi kan neppe stille med eksakt det samme laget som sist, men vi har flere muligheter. Vi kan sette inn unge spillere, vi kan sette innpå rutine på topp, og James Milner kan spille på flanken.

– Det er flere ting vi kan gjøre, men vil vi savne Sadio? Ja. Vil vi savne Adam? Ja. Vil vi savne Hendo? Ja. Men vi kan ikke tenke på de foran denne kampen, for de er ikke her med oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]